Sürme ve göz kalemini karşılaştırdık!

Sürme mi yoksa göz kalemi mi daha kullanışlı? Gözlerimizi öne çıkaran bu makyaj malzemelerinin farkı ve evde yapılabilen özel tarifler…


Sürme, Avrupalılar için egzotik ve değişik bir makyaj malzemesi olsa da bizim için yabancı değil. Uzun yıllardan beri hem güzellik malzemesi hem de gözleri mikroplardan koruyan hafif bir ilaç olarak kullanılan sürmeyi yakından tanıyoruz.

Sürmeyi gözümüze sürmeye çalışırken, yanağımıza bulaştırmadan kolayca uygulayamasak da aramızda büyüklerinden gizli taktikler almış ve sürme çekmekte ustalaşmış olanlar da yok değil.

Sürme ve göz kalemi arasında nasıl bir farklılık olduğu, hangisinin daha iyi olduğu kadınların makyajla ilgili ikilemde kaldığı konulardan.

Bu ikileme bir son vermek için gözlerimizi belirginleştiren ve bakışlarımıza anlam katan bu makyaj malzemelerini karşılaştırmaya karar verdik.
10 1

Sürme ve göz kalemi tabii ki aynı şey değil. Kullandığımız göz kalemleri ya kimyasal ya da bitkisel formüllerle üretilen malzemeler ve tek amaçları gözü çerçeveleyerek daha estetik görünmesini sağlamak.

Sürme içinse, doğal malzemelerden elde edilen bitkisel siyah bir toz boya diyebiliriz. Sürme ilk kullanıldığı zamanlarda yalnızca bir makyaj malzemesi değil, aynı zamanda gözleri güneşin sert ışınlarından ve enfeksiyonlarda koruyan bitkisel bir ilaçtı.
10 2

Kozmetik reyonlarında üzerlerinde “Sürme kalemi”(Kajaal liner) ya da “Kalem sürme ” yazan ürünler, sürmenin eski tarifinin modern versiyonlarıdır.

Bu ürünler göz kalemlerinden farklı olarak gözü rahatsız edecek maddeler içermez, sürme kadar siyah bir renge sahiptir ve göz kapağının iç kısımlarına da uygulanabilir.

Piyasada kullanım amacı kozmetiğin önüne geçen gerçek bir sürme bulmak neredeyse imkansız.
10 3

Daha sağlıklı bir tercih olmasına rağmen sürmeyi uygulaması pek kolay değil.

Eğer güzel bir kedi gözü makyajı yapmak ya da yalnızca gözünüzün çizgilerini belirginleştirmek istiyorsanız kolay sürülebilen yumuşak bir göz kalemi sizin için daha kullanışlı olabilir.

Ama buğulu, isli ve yoğun siyah bir görünüm yaratmak istiyorsanız, tercihinizi sürmeden yana kullanın.
10 4