Tahrik olduğunuzda vücudunuzda neler oluyor?

Cinsel anlamda tahrik olduğunuzda vücudunuzda ne gibi değişiklikler oluyor? İşte yeni yapılan seks araştırmasında elde edilen sonuçlar...


Ünlü dizi Master's Of Sex'i seyredenler, ön sevişme sırasında tahrik edici nefesler ve hızlanan kalp atışları olmadan orgazma ulaşmanın ne kadar zor olduğunu bilir.

Journal of Sexual Research dergisinde yapılan araştırmaya göre hem kadınlar hem de erkekler sekse başlamadan önce 20 dakikalık bir ön sevişme yaşıyor. Bu sürenin yalnızca 10 dakikası ise asıl tahrik edici ön sevişmeden ibaret.

Cinsel birleşme gerçekleşmeden önce gerçekten tahrik olmuş olmanız önem taşıyor. Peki seks yapmadan önce tahrik olmak neden bu kadar önemli? Bacaklarınızın ve kulaklarınızın arasında gerçekten neler oluyor?

Yapılan araştırmayı inceledik ve tahrik olma duygusunun ardındaki bilimsel gerçekleri araştırdık.
12 1

Araştırmanın büyük bir çoğunluğuna psikoloji hüküm sürüyor. İnsanlar farklı şeylerle tahrik olsalar da vücutların verdiği tepkiler aynı.

İnsanların seks sırasında geçtiği safhaları gerçek anlamda araştıran ve dereceleyen ilk araştırmacılar William Masters ve Virginia Johnson.

Dr. Masters'ın seks tablosu bazı seksologlar tarafından tartışmalı olarak anılsa da, "tahrik" safhasında vücutta neler olduğuyla ilgili bir karmaşa yok!

İşte araştırma sonuçları...
12 2

Seksin bu safhasında kalp atışlarınız ve nefes alıp verişiniz hızlanırken kan basıncınız artar. Kaslarınız gerilirken göz bebekleriniz büyür ve acı eşiğiniz yükselir.

Tahrik olduğunuzda göğüs uçları dikleşir, tüyleriniz diken diken olur ve tabiiki ereksiyon görülür.Kadınların da klitorisi uyarılır ve vajina duvarları kayganlaşmaya başlar.
12 3

Klinik seksolog Kat Van Kirk, kadın uterusunun gerçekten vajinal kanalı uzatarak yukarı kalktığını belirtiyor.

Eğer bu olmadan sekse başlarsanız gerçekten rahatsız bir durum yaşayabilirsiniz. Böyle anlarda vajina içerisinde sürtünmeden dolayı mikro gözyaşları oluşabilir.
12 4