Taylan Kümeli'den diyet önerileri

Ünlü Beslenme Uzmanı Taylan Kümeli merak ettiğiniz soruları yanıtladı.

ELMAELMA ÖZEL-Türkiye'nin önde gelen Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli sağlıklı beslenme ve diyet hakkında tüm soruları ELMAELMA okurları için cevaplandırdı. Kümeli’yle yaptığımız röportajda diyet listelerine, zayıflamaya ve sağlıklı yaşam detaylarına dair sizin merak ettiklerinizi konuştuk. Gündemde olan diyetler ne kadar doğru ve etkili? Sağlıklı beslenme için nelere dikkat etmeli?

İşte sorularınız ve yanıtları...

10 1

Doğru beslenme programlarında kilo veren kişinin vücudundan yağ kaybı olur.Yağ fazlalığı hangi bölgede varsa, zaten kayıp o bölgeden olur.

Ancak uzun yıllar belli bölgelerde fazlalık yaşayan kişilerin özelliklerine göre fiziksel aktiviteler ve bir takım yiyecek önerilerim olur.

Göbek yağlarını eritmeye yardımcı yiyecekleri görmek için tıklayın!


10 2

Öncelikle sağlıklı beslenmeye geçiş zaten bireyin kendini ödüllendirmesidir.Doğru beslenerek hem kendi vücudunu estetik açıdan mükemmmellleştirir,hem de daha sağlıklı hale getirir.

Ancak eski zararlı beslenme alışkanlıklarına özlem duyuyorsa haftada bir öğün çok sevdigi muzur bir yiyecek ödül gibi önerilir.Ancak bu yiyecekte miktarın ne kadar önemli oldugu ödül verilirken vurgulanmalıdır.
10 3

Süt doğduğumuz andan itibaren hayatımızda varolan ve varolması gereken bir besin. Sütün türevleri de öyle..Yani yogurt peynir v.s. Ancak eğer süte karşı intoleransımız veya süt alerjimiz varsa bunu tesbit edip o şekiilde beslenebiliriz.

Bu besin grubunu hayatımızdan çıkarmak sadece yine popüler kültüre inanarak sağlığımıza zarar vermektir.

Keçi sütünün 10 faydasını görmek için tıklayın!


10 4