Terinizin kokmasının 9 sebebi!

Doğum kontrol haplarından yeni aldığınız bluza kadar ter kokusunun birçok nedeni var. İşte ter kokusunun 9 sebebi!


Ter kokusuyla mücadele etmek için birçok ürün kullanıyor, kendi kokumuzu duyduğumuz anda utançla paniğe kapılıyoruz. Bazı insanların gerçekten ter kokmadığını biliyor muydunuz?

Bilim adamları yapılan araştırmalar sonucu Avrupalıların %2'lik bir kısmının ve Asyalıların büyük çoğunluğunun protein taşıyıcı hücrelerin eksikliği nedeniyle ter kokmadığını açıkladı. Maalesef geri kalanlar bu konuda pek şanslı değil.

Fakat size iyi bir haberimiz var! Ter kokusu üzerinde daha fazla kontrol sağlayabilirsiniz. Kötü kokuyu yayan şey teriniz değil, bakteriler!

Ter kokusunu önlemek için yapabileceğiniz şeyleri ve ter kokusunun nedenlerini araştırdık…
11 1

Hoşlandığı kişiyle ya da sevgilisiyle buluşmaya giderken terleyen bir tek siz değilsiniz. İnsanların büyük bir bölümü stresli durumlarla karşılaştığında terlediğini söylüyor. Daha kötüsü de eller, ayaklar ve koltuk altı terlemesi.

Stresli durumlarda yükselen kortizol hormonu ter bezlerinin daha hızlı çalışmasına neden oluyor. Teriniz üzerinizdeki kıyafetlere hapsolduğunda bakterilerle birleşiyor ve birden bire ter koktuğunuzu hissediyorsunuz.
11 2

Yeni kıyafetleriniz ter kokmanıza sebep olabilir. Bazı kumaşlar cildin nefes almasını engeller. Koton, yün ve keten kumaşlar teri cildinizden emer ve buharlaşmasını sağlar. Bu da tişörtünüzün kötü kokmasına sebep olur.

Polyester, naylon, suni ipek ya da doğal ipek gibi kumaşlar diğerlerinden daha hoş görünse de, terinizi emmediği için daha da kötü kokmanıza sebep olur.

Bilim adamlarına göre bakterilerin en sevdiği kumaş ise polyester.
11 3

Modern hijyenin vazgeçilmezi olan deodorantlar daha kötü kokmanıza sebep olabilir. Antiperspirant, deodorant, vücut spreyi ve vücut jellerinde bulunan bazı maddeler bakterileri besleyerek çoğalmasını sağlıyor ve sonuç olarak ortaya daha kötü bir koku çıkıyor.

Doktorlar vücut kokularından şikayetçi olan kişilere koltuk altlarını yalnızca suyla yıkayıp kurulamalarını tavsiye ediyor. Eğer bu size yeterli gelmiyorsa suyun içerisine limon ya da elma sirkesi damlatarak koltuk altınızı temizlemek için kullanabilirsiniz. Limon suyu ve elma sirkesinin içerisindeki asit bakterileri oldürecek ve kokuyu yok edecektir.
11 4