Terleme tedavisinde altın iğne etkisi!

Yaz aylarının içerisinde bulunduğumuz şu günlerde, sıcak havanın da etkisiyle kişilerde aşırı terlemeler ortaya çıkabiliyor.Sosyal hayatı da olumsuz yönde etkileyen terlemenin çözümü altın iğnede...Dermatoloji Uzmanı Dr.Gül Yıldırım konu ile ilgili bilgil

Terleme tedavisinde altın iğne etkisi!

Terleme  toksinlerin atılması , vücut  ısısının ayarlanması gibi hayati önem taşıyan işlevlerin yürütülmesinde önemli fizyolojik bir araçtır. Terlemenin normal seviyelerden sapma göstererek aşırı ya da az miktarda olması  bazı  hastalıklar açısından ipucu vermesi açısından önem taşır. Bunun dışında el ve ayak tabanı,koltuk altı gibi bölgelerde lokalize terleme sosyal yaşantıda sıkıntılar oluşturmaktadır. Aynı zamanda lokalize terleyen bölgeler , çeşitli enfeksiyon ve mantar hastalıklarına açık hale gelmektedir.

Aşırı terleme durumlarında altta yatan bir hastalık olmadığı durumlarda terlemenin normal seviyeye getirilmesi ve ikincil enfeksiyonların önlenebilmesi çeşitli tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Lokal kullanılan alüminyum hidroksitli kremler ile bazı hastalarda şikayet kontrol altına alınabilirken sonuç alınamazsa iyontoforez ve botox  tedavisi  seçenekler arasındadır.

Son zamanlarda altın iğne radyofrekans sistemi terleme tedavisinde seçenekler arasında yerini aldı. Radyofrekans sistemi ile terleyen bölgeye lokal anestezi uygulanır.Üzerinde  25 adet mikro iğne bulunan uygulama başlığı ile bölge taranır. İşlemden sonra ciltte meydana gelen kızarıklık  1-2 gün içinde kaybolmaktadır. Özellikle terleme nedeniyle kötü koku problemi yaşayan hastalarda oldukça iyi sonuçlar almaktayız.

Yorumlar