Terlemenin bilmediğiniz 7 faydası!

Terlemek çoğu zaman pek hoşumuza gitmese de vücudumuz için oldukça faydalı! İşte terlemenin 7 sağlık faydası...


Vücudumuzun bir havalandırma sistemi üzerine kurulduğunun kanıtı olan terleme işlemi, vücudumuz için büyük önem taşıyor.

Ortalama bir kişi, her gün vücudundaki suyun %10'unu terlemede kullanıyor. Ütelik terlemek için spor yapmanıza gerek yok, fakat egzersiz yaparak terlediğiniz zaman zayıflar, güzelleşir ve kendinizi daha mutlu hissedersiniz.

İşte terlemenin 7 sağlık faydası!
8 1

Terleme sayesinde daha temiz bir cilde sahip olursunuz.Yaygın olarak düşünülen şeyin aksine terlemek cildinizi kirletmek yerine temizler.

Her gün gözeneklerinizde biriken ve çoğalan toksinlerin cildinizden atılması için terlemeye ihtiyacınız var. Terleme sayesinde cildinizde oluşan kızarıklık, sinir bozucu sivilceler ve diğer cilt problemlerinden cildinizi arındırabilirsiniz.
8 2

Terlemek yaralarınızın iyileşmesine yardımcı olur.

Michigan Üniversitesi'nde çalışmalarını sürdüren Laure Rittie, ekzokrin ter bezlerinin yaraların iyileşmesini sağlayan yetişkin gövde hücrelerini barındıran önemli bir korunak olduğunu belirtiyor.
8 3

Terlemenin antibiyotik ilaç etkisi yaptığını biliyor musunuz?

Yapılan birçok araştırma terlemenin cildinizin üzerine etkili antibiyotikler yaydığını kanıtlıyor.

Örneğin, cildinizde sinek ısırığı gibi küçük bir sıyrık olduysa, ter bezlerindeki antibiyotik taşıyıcıları hızlı ve etkili bir şekilde zararlı maddelerin hepsini yok eder.
8 4