Terzide dikkat edilmesi gereken 8 nokta!

Beğendiğinz giysiler üzerinizde düşlediğiniz gibi durmuyorsa, elbiselerinizi tadilattan geçirmeyi düşünebilirsiniz! İşte giysi tadilatında dikkat etmeniz gerekenler…


Ünlü modacı Michael Kors bir röportajında Avrupalıların her zaman şık görünmelerinin nedeninin terzileriyle yakın ilişki kurmalarına ve kıyafetlerinin en iyi şekilde görünmesi için zaman harcamalarına bağlamıştı.

Siz de kusursuz bir stile sahip olmak istiyorsanız hazır giyim elbiselerinizi bile terzinize götürüp üzerinize göre tadilat ettirmelisiniz.

Peki aynanın karşısına geçip kıyafetimizi incelemeden önce terzilik hakkında ne bilmemiz gerekiyor?

İşte elbisenizi terzide tadilat ettirirken dikkat etmeniz gerekenler!
10 1

Şık gece elbiseniz ya da kıyafetlerinizle mutlaka resim çektireceksiniz değil mi? O halde flaşlar patladığında üzücü bir sürprizle karşılaşmamak için önceden fotoğraf çekmeye ne dersiniz!

Böylece istemediğiniz bir şekilde sosyal medyada arz-ı endam etmekten kurtulacaksınız!
10 2

Yeni bir kıyafet diktiriyor ya da evdeki kıyafetlerinizi terzide tadilat ettiriyor olabilirsiniz ama yine de terzinizin sözünü dinlemekte fayda var!

Kumaşlar ve dikiş tekniği konusunda her zaman terzinizin sözünü dinleyin. Eğer terziniz gömleğinizin kollarının daralması gerektiğini söylüyorsa mutlaka doğrudur.
10 3

Kıyafetinizi tadilat ettirmek için ya da bir yenisini diktirmek için terziye gittiniz ve terziniz size istediğiniz şeyi yapamayacağını söyledi…

Bu durumda terzinize ısrar etmeyin. Terzinize hayalinizdeki elbiseyi dikmesi için ısrar ettiğinizde ortaya korkunç bir sonuç çıkabilir.

Hayal kırıklığına uğramamak için düşündüğünüz modeli terzinizle konuşarak, fikir alışverişi yaparak gözden geçirin.
10 4