Tonik kullanmak için 7 geçerli neden!

Tonik kullanmak cilt temizliğinde gerçekten faydalı mı?


Cilt temizliğimiz için birçok ürün kullanıyoruz. Önce bol köpüklü temizleme jelleriyle yüzümüzü yıkıyor, ardından da sayısız kremi yüzümüze boca ediyoruz.

Cilt temizliğimizin ikinci adımında karşımıza cilt tonikleri çıkıyor. Cildi rahatlatan ve bakım yapan toniklerin cildimize faydaları neler?

Yüzümüzü yıkadıktan sonra uyguladığımız tonikler gerçekten işe yarıyor mu?

İşte tonikler ve cildimize faydaları!
9 1

Tonikler cildinizdeki makyaj ve kir kalıntılarını temizler. Yüzünüzü yıkadıktan sonra uyguladığınız tonik cildinizde kalan yağ, makyaj ve sabun kalıntılarını cildinizden arındırır.

Tonik kullandığınız zaman, cildinizin iyice temizlendiğinden emin olabilirsiniz. Bir pamuk yardımıyala uygulayacağınız toniği, tüm yüzünüze ve boynunuza uygulayın.
9 2

Toniklerin yalnızca cildi sıkılaştırdığını ve fazla yağı emdiğini düşünürüz ama toniklerin çok çeşitli etkilere sahip olanları da mevcut. Özellikle hassas ve kuru ciltler için özel olarak hazırlanan nemlendirici tonikler harika bir etki yaratıyor.

Nemlendirici etkili tonikler genellikle su bazlı ürünlerdir. Alkol bazlı tonikler ise daha çok akne karşıtı ve gözenek sıkılaştırıcı etkilidir.

Cilt bakım uzmanları, alkol bazlı tonikleri cilde zarar verdiği ve kururttuğu için önermiyor.
9 3

Cildinizin nem dengesini korumak, cilt bakımı için çok önemlidir ve her akşam uygulayacağınız toniğinizle bu dengeyi kolayca koruyabilirsiniz.

Dermatolog Dr. Hadley King, cildimizin doğal olarak asidik olduğunu söylüyor. Yüzünüzü yıkayacağınız temizlik ürünlerinin birçoğu alkalik özelliklidir ve yıkamadan sonra cildinizin ph dengesini bozar. Bu da cildinizdeki ph dengesini ve nemi kontrol etmeyi zorlaştırır.

Tonik kullanarak bu kötü etkilere karşı cildinizi koruyabilirsiniz.
9 4