Topuklu ayakkabı giymenin püf noktaları!

Ayağınıza geçirdiğinizde sizi baştan aşağıya değiştiren topuklu ayakkabıları kullanmayı biliyor musunuz? İşte topuklu ayakkabı giyme rehberi!


Yüksek topuklar stilinize ekstra birkaç puan kazandırırken kendine güven duygunuzu da güçlendiriyor. Fakat kendiniz için doğru ayakkabıyı seçmediğinizde veya nasıl giyeceğinizi bilmediğinizde yüksel topukların kötü etkileriyle karşılaşabilirsiniz!

Yüksek topukların neden olduğu sırt ve ayak ağrısını mümkün olduğu kadar azaltmanın ve topuklu ayakkabı giymenin püf noktalarını sizler için derledik.

İşte rahat ve seksi adımlar için topuklu ayakkabı giyme klavuzu!
8 1

Her zaman ayak numaranıza uygun bir ayakkabı almaya dikkat edin.

Yapılan en yaygın yanlışlardan biri büyük ya da küçük ayakkabıları giymeye çalışmak.

Eğer ayakkabınızı büyük alırsanız yüksek topukların etkisiyle ayaklarınız öne doğru kayacak ve yürümekte zorluk çekeceksiniz.

Bir numara küçük ya da biraz sıkan bir ayakkabı denediğinizde ise ayakta durmayı ve yürümeyi başarabilirsiniz. Fakat ayağınızı sıkan o şeylerle hayatta kalma mücadelesi vermek istiyor musunuz?
8 2

Topuk eğimine dikkat edin. Topuğu dümdüz inen yüksek topuklu ayakkabıları seviyor olsanız da bu topuk modeli tüm ağırlığınızın tek bir noktaya yüklenmesine neden olur.

Yalnızca yarım saat sonra ayaklarınızın yürürken sancıdığını hissetmek istemiyorsanız, daha eğimli bir topuk modeli tercih edin.
8 3

Eğer topuklu ayakkabılarınızı özel bir davete giymeyi planlıyorsanız mutlaka daha önce ayakkabılarınızı birkaç kez giyerek test edin.

Topuklu ayakkabılarınızla bir markete gidebilir ve market arabasına tutunarak yürüme provası yapabilirsiniz. Böylece ayakkabınızla yürümek için doğru dengeyi önceden öğrenek adımlarınızı daha emin bir şekilde atabilirsiniz.
8 4