Topuklu ayakkabı sonrası egzersizleri

...



Elbette şık bir davete, hatta belki de her gün ofisinize gitmek için topuklu ayakkabı giymek zorunda kalıyor olabilirsiniz. Onun şıklığını asla reddetmiyoruz. Fakat çok da rahat bir aksesuar olduğunu söylemek pek mümkün sayılmaz, öyle değil mi?

Akşamları bir önce ayakkabılarınızdan kurtulmak istiyorsanız, sıkıntınıza yardım edecek bazı egzersizleri de biz söyleyelim. Bunlar bacak kaslarınızı güçlendirmenize de yardımcı olacak.
6 1


Topuklu ayakkabılar tendonlarınızı zorlar ve kısaltır. Bu yüzden işe esnemekle başlamalısınız. Ayaklarınız duvara yaslanacak şekilde yere oturun ve kollarınızı uzatarak öne doğru eğilin. Bu esneme hareketi bacak kaslarınızı olağan boyutuna getirerek gevşeme sağlar.
6 2


Topuklu ayakkabılar kaydığı için -bu yüzden sabitleyici pedler kullanmalısınız- parmakları son derece zorlayabilir. Bu yüzden ayaktayken dik bir konumda parmaklarınızı resimdeki gibi rahatlatın. Bastırmayın ya da yere vurmayın. Sadece esnetin. Bu hareket kemikleriniz için çok rahatlatıcıdır.
6 3


Parmaklarınızı ayak parmaklarınızın arasından geçecek şekilde yerleştirin. Sadece aşağı-yukarı hareketini kullanın. Parmaklarınızı çekmeyin. Avcunuz tabanınıza masaj yaparken parmaklarınız gün boyu sıkışan kemiklerinizi rahatlatacak.
6 4