Tüketmeniz gereken faydalı yağlar

Bugüne kadar yağ yemekten korkmuş olabilirsiniz fakat faydalı yağları belirli miktarlarda tüketmek sizin için oldukça yararlı. İşte faydalı yağlar ve sağlığımıza katkıları...


Tüm yağlar kötü değildir. Sağlığınız için vücudunuzla işbirliği yapan faydalı yağları beslenme planınıza ilave ederek kendinize muhteşem bir iyilik yapabilirsiniz.

Doymuş yağların aksine doymamış yağlar kötü kolesterol seviyesini düşürmenize yardımcı olurken iyi kolesterol seviyenizin de güçlenmesini sağlar.

Besinlerden alınan yağlar da faydalı yağ sınıfına dahil çünkü bu yağlar, vücudun ihtiyacı olan enerjiyi sağlayan 3 ana besinden biri.

İşte beslenmenizde yer almayı hak eden yağlar ve faydaları...
8 1

Avokadonun içerisinde tekli doymamış yağlar, antioksidanlar ve beta-karoten bulunur. Bu besleyici maddelerin hafızayı geliştirdiği ve kalp hastalıklarını engellediği biliniyor.

Yağ tüketimi için uzmanların önerdiği günlük miktar 65 gram. Bir bardak avokadoda ise 23 gram faydalı yağ bulunuyor ve günlük ihtiyacınızın 3'te 1'ini karşılıyor.

Günde yarım avokado tüketmek sizin için faydalı olabilir.
8 2

Hindistancevizi yağı geçtiğimiz yıllarda kötü bir şöhrete sahipti fakat eskiden yapılan çalışmalar işlenmiş, sulandırılmış hindistancevizi yağı üzerinde uygulanmıştı.

Çiğ ve işlenmemiş hindistancevizi yağı ise iyi kolesterol seviyesini arttırıyor.
8 3

Ceviz, iltihaplanmayı önleyen özellikleriyle beraber muhteşem bir Omega-3 kaynağı.

Kötü kolesterolü düşürmekle kalmayan ceviz, aynı zamanda oldukça güçlü bir proteyin, lif, E vitamini , magnezyum, çinko, potasyum ve selenyum kaynağı.
8 4