Tuvalete çıkmak gerçekten kilonuzu etkiliyor mu?

Tuvalete çıkmak ve kilo vermekle ilgili söylentiler kafanızı karıştırmasın. İşte tuvalete çıkmanın kilonuz üzerindeki etkileri…

Tuvalete çıkmak gerçekten kilonuzu etkiliyor mu?

Tuvaletteki porselen tahtınızda kaliteli zaman geçirmek kilo vermenizi iyi ya da kötü yönde etkiler mi?

The Pinterest Diet kitabının yazarı Dr. Mitzi Dulan'a göre tuvalete çıkmak kilonuz üzerinde biraz etkili olabilir.

Dulan göre, bedeninize ve ne sıklıkla tuvalete çıktığınıza bağlı olarak, 1 ile 4 kilo arasında etki olabiliyor. Özellikle de birkaç gün aradan sonra tuvalete çıkıyorsanız tartıda daha büyük bir farkla karşılaşmanız mümkün.

Birkaç gün kabızlığın ardından tuvalete çıktığınızda kendinizi hafiflemiş hissedersiniz. Tuvalete çıkmak şişkinliği azaltır ve pantolonların içerisinde daha rahat etmenizi sağlar. Fakat bu muhteşem his gerçek zayıflamadan çok şişkinliğin gitmesinden kaynaklanıyor. Tuvalete çıktıktan sonra tartıda gördüğünüz rakamlar gerçek kilonuzu göstermez.

Dulan, gerçek kilonuzu görebilmek için sabah saatlerinde bir kaç defa üzerinizde kıyafetleriniz olmadan tartılmanızı öneriyor.

Tuvalete çıkmakla kilo vermek arasındaki bağlantı oldukça minimal boyutta ve bu konuda fayda sağlayabilecek tek şey ise lifli gıdalarla beslenmek.

Lif yönünden güçlü bir beslenme planına uymak daha düzenli tuvalete çıkmanıza  ve aynı zamanda kilo vermenize de yardımcı olur.

Tuvalette sıklıkla 5 sağlık hatası yapıyorsunuz! Haberi görmek için TIKLAYIN!

Yorumlar