Tuvalette yanlışlıkla yapılan 5 sağlık hatası!

Tuvalette endişelenmenize neden olan tek şey mikrop ve bakteriler değil. İşte tuvalette en sık yapılan 5 hata!


Tuvalete her girdiğinizde hijyen kurallarına çok dikkat ettiğinizi düşünerek kendinizi çizginin güvenli tarafında zannedebilirsiniz. Fakat oturduğunuz yerden tuvalete kadar uzanan bu yolculuklar sandığınız kadar masum olmayabilir.

Enfeksiyon, iltihap ve hastalıklardan uzak durmak istiyorsanız, farkında olmadan yaptığınız şeyleri sağlıklı alışkanlıklarla değiştirebilirsiniz.

İşte tuvalette sıkça yapılan 5 hata!
7 1

Tuvalette yapılan hataların başında klozette uzun süre oturmak geliyor.

Tuvaletteyken sosyal medyada yazılan şeyleri okumak hoşunuza gitse de, bu alışkanlık hemoroid riskini yükseltiyor.

Eğer tuvalete çıkmakta zorlanıyorsanız koridorda kısa bir yürüyüş yapıp tekrar tuvalete girin. Yürümek bağırsakların içerisindeki atıkların aşağı doğru hareket etmesine yardımcı olabilir.

Sürekli olarak kabızlıktan şikayet ediyorsanız yediklerinize dikkat edin, günde 25-30 gram lif ve bol su tüketmek size yardımcı olur.
7 2

Tuvalette temizlenirken fazla silinmek çok iyi bir alışkanlık değil.
Temizlik amacıyla kendinizi fazla sildiğiniz zaman anüs çevresindeki deriyi tahriş edebilirsiniz ve bu bölgedeki küçük sıyrıklar iltihap ve kaşınmayı tetikler.

Eğer fazla temizlenmeniz gerekiyorsa bu sisteminizi düzgünce boşaltmadığınızın ya da kabızlık çektiğinizin göstergesi olabilir.

Tuvalette ıslak mendille temizlenmek de silme hareketinden kaynaklanan deri rahatsızlıklarını önler.
7 3

Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre jet hızla çalışan el kurutma makineleri kağıt havlulara oranla 27 kat fazla ve normal hızda çalışan kurutuculardan da 5 kat fazla mikrop saçıyor.

İngiliz bilim adamları el kurutma makinelerinin etrafında kullandıktan 15 dakika sonra bile, kağıt mendil kutularına oranla oldukça fazla miktarda virüs bulunduğunu söyledi.

Dışarıda tuvalete girdiğiniz zaman ellerinizi kurutmak için hava üfleyen makineleri değil, kağıt havluları tercih edebilirisniz.
7 4