Tv izlerken yapılacak 6 egzersiz hareketi!

En sevdiğiniz diziyi izlerken egzersiz hareketleri yapabileceğinizi hiç düşündünüz mü? İşte televizyon keyfinizi bölmeden formda kalmanın yolları!


En sevdiğiniz diziyi izlerken bacak egzersizleri yapmaya hazır mısınız?

Şimdi sizleri sıkıcı spor salonlarından kurtaracak, evinizin rahatlığında form tutmanızı sağlayacak önerilerimiz var!

Öyleyse bir şişe suyunuzu, ağırlıklarınızı ve havlunuzu hazırlayın ve televizyonun kumandasını elinize alın!

8 1

Televizyon izlerken yapılacak hareketlerin başında bacak egzersizleri geliyor. Koltukta ya da televizyonun önüne sereceğiniz bir egzersiz matının üzerinde yan yatın ve bacaklarınızı uzattın.

Üstteki bacağınızı 45 ya da 90 derecelik açılar oluşturacak şekilde yukarı kaldırıp indirin.Bacağınızı yere yaklaştırın ve tekrar kaldırın. Bu hareket sırasında parmak uçlarınızı ileriye uzatın ve kalçalarınızı sıkın.

Bu hareketi 15 defa tekrar edin ve diğer bacağınıza geçin. Yerde sabit duran bacağınızı isterseniz dizlerinizden bükebilirsiniz.
8 2

Sırt üstü yere uzanın ve bacaklarınızı yerden hafifçe kaldırın. Sağ bacağınızı kaldırırken sol bacağınızı indirin. Sonra aynı hareketi diğer bacağınızada uygulayın. Böylelikle bacaklarınız bir makas gibi hareket edecek.

Bu hareketi 15-20 kez tekrarlayın. Bu hareket kolay görünse de bacaklarınızı gelişi güzel sallamamalısınız.Bacaklarınızı bir makas gibi açıp kaparken hareketleriniz kontrollü,kaslarınız sıkı olmalı.
8 3

Lunges, televizyon karşısında yapabileceğiniz en mükemmel hareketlerden.

Çünkü bu harekette televizyon tam karşınızda ve göz hizanızda kalıyor. Bu hareketi ileri ve geri adımlayarak, iki şekilde de yapabilirsiniz.

Ellerinize alacağınız ağırlıklarla aynı anda kol hareketlerinizide yapabilirsiniz.
8 4