Saç, yüz, vücut: Hepsine bir damla yeter!

Hindistan cevizi maskesi nasıl yapılır?



Artık onunla resmi olarak tanışma zamanınız geldi. Çünkü daha iyi bir doğal bakım ve sağlık kaynağı yok. Bundan sonra en yakın arkadaşınız olacak bu mucizenin adını iyi öğrenin, hanımlar: Hindistan cevizi!

Önceki senelerde pek değeri anlaşılmayan bu muhteşem meyve artık kozmetik dünyasının ve herbalistlerin vazgeçilmezi oldu. Aynı anda hem saça, hem vücudunuza, hem de yüzünüze uygulayabileceğiniz başka bir doğal süt biliyor musunuz? Üstelik tadı da harika! Büyük marketlerde meyve olarak satılıyor, mutlaka alın ve yiyin.

Elbette elimizde böyle bir mucize varken sadece yemekle kalmıyoruz!
8 1


Düşük kaliteli nemlendiriciler cildinize ekstra 'su' verir, nem değil. Su buharlaşınca cildiniz daha çok kurur. Yüksek kaliteli nemlendiricilerde de yağlı hissi veren petrol ürünleri vardır. Etkili olabilir, fakat yıllar içinde kimyasalların etkisi görülmeye başlanacaktır. Peki Hindistan cevizi yağı? Cildinizi bir toprak olarak düşünün, Hindistan cevizi yağı yapısı gereği kuru bölgelere doğru hareket eder. Yüzeyi kaplar ve canlandırır.
8 2


Nasıl kullanacaksınız?: Sadece küçük bir nohut tanesi kadar yağ size yeter.
1. Saçlarınıza sürün. Hem muhteşem koksun, hem besleyip canlandırsın, hem de uçuşan telleri toplasın.
2. Direkt olarak yüzünüze sürün. Emdikçe cildiniz yumuşacık olacak ve sağlıklı bir renge kavuşacak.
3. Her zaman kullandığınız vücut kremine ya da bebek yağına ekleyin. Bronzlaşacaksınız ve sıkılaşacaksınız.
8 3


Miranda Kerr, yemeklerde de Hindistan cevizi yağı kullanıyor. Bir sırrı daha var: Yeşil çay!

Her güm içtiği yeşil çaya birkaç damla Hindistan cevizi yağı ekleyerek formunu koruyor ve güzelliğini içeriden beslemiş oluyor.

Hindistan cevizinin içinde orta zincirli trigliserid ve orta zincirli yağ asitleri vardır. Detoks için tam da aradığımız şey!
8 4