Fondöten nasıl seçilir, nasıl kullanılır?

Mükemmel makyaj nasıl yapılır? Tabii ki ilk önce doğru fondöteni seçerek! Cilt tipinize en uygun fondöteni bulmanıza yardımcı oluyoruz!


Fondötenin doğru ya da yanlış sürülmesi makyajınızın tamamını değiştirir. Bir anda dümdüz ve ipeksi bir görünüme kavuşabileceğiniz gibi, bir anda korkunç şekilde tüm kusurlarınız ön plana da çıkabilir. Elbette doğru uygulama, hep üzerinde durduğumuz gibi, doğru ürün seçimiyle oluyor.

Ellerinize fondöten sürerek seçmekten vazgeçin. Bakın neler yapmalısınız...
11 1

Kuru cilt: Lanolin ya da seramid gibi yumuşatıcılar içeren, yağ bazlı sıvı fondötenleri tercih etmelisiniz. -Lancôme Teint Miracle Lit-From-Within Makeup-

Yağlı cilt: Daha yoğun olan matlaştırıcı kompakt fondötenleri tercih etmelisiniz. -Shiseido Hydro Liquid Compact-

Normal cilt: Kremsi bir fondöten kullanın. Ardından, renk farklılıklarını gidermek için kapatıcı kullanabilirsiniz.-Smashbox Sheer Focus Tinted Moisturizer -
11 2

Eğer ten renginiz soğuk tonlardaysa, yani kolay pembeleşen ve damarları görünen bir tene sahipseniz, alacağınız fondötenin adında veya açıklamasında 'cool' kelimesi geçmeli. Buğday ve daha sıcak tonlu tenler için 'warm' kelimesini araştırıyoruz.

Rengi test ederken de yüzümüzün rengine çok uzak olan elimizi değil, çene kemiğimizin hizasını kullanıyoruz.
11 3

Fondöteninize avuç içine döküp ısıttıktan sonra fırça ya da makyaj süngeriyle uygulayın. Bu rengin daha dengeli dağılmasını sağlar. Üstelik aklınıza bile gelmeyen tırnak altı bakterilerinin fondötenle birlikte cildinize işlemesi riskinden de kurtulursunuz. Allık için kullandığınız şekilde bir fondöten fırçası kullanın.
11 4