Utandıran 7 sindirim problemine çözüm!


Şişkinlik, gaz, ishal, hemoroid ve daha birçok sindirim problemi sosyal hayatı etkileyen ve utandıran sağlık sorunlarının başını çekiyor.

İşte bu problemler ve birkaç etkili çözüm önerisi…
9 1

Hemoroid, bağırsak alışkanlıklarındaki değişiklikler, karın içi basıncının arttığı durumlar, hareketsiz yaşam, çalışma şartları ve kalıtsal yatkınlık gibi nedenlerle oluşuyor.

Hemoroidden kurtulmak için bol miktarda su içmek, posalı yiyecekler tüketmek, acılı, ekşili bahartlı gibi keskin lezettli yiyeceklerden uzak durmak ve egzersiz yapmak gerekiyor.
9 2

Süt ürünleri, baklagiller, kızartmalar, bazı meyveler ve köklü besinler gaz oluşmasına neden olurken, sindirilmemiş besinler de şişkinlik yaratıyor.

Yemek yerken dik oturmaya ve yavaş yavaş yemeğe özen gösterin. Sindirimi yavaşlatan yiyeceklerden uzak durun.
9 3

İshal nedeniyle vücudun kaybettiği suyu temin etmek oldukça önemli. Bol miktarda ılık su içmek gerekiyor. Suyun içine bir yemek kaşığı toz şeker ve bir tatlı kaşığı tuz karıştırılarak hazırlanan içecek de tedavide etkili rol oynuyor.

İshale iyi gelen başlıca yiyecekler arasında avuç, soyulmuş elma, pirinç lapası veya pirinç suyu, patates haşlaması veya püresi, yoğurt ve ayran bulunuyor.

Peynir, yağlı ve sütlü yiyecekler, enginar, lahana, brüksel lahanası, diyet bisküviler, kepekli ekmek, çiğ sebzeler, ayva, çikolata, kızartmalardan kaçınmak gerekiyor.
9 4