Uyku sorununa karşı bitkisel tarifler!

Herbalist Tarkan Güveloğlu rahat bir uyku için bitkisel tarifler öneriyor.

Uyku sorununa karşı bitkisel tarifler!

Güçlü ve sağlıklı bir uyku, güne iyi başlamak için çok önemli.  Uykuyu tam alamamak ertesi günü berbat edebilir. Çoğu zaman insanlar ya uyuyamaz ya da sık sık uyanır ve yine dinlenemez. Uykusuzluk nedeni çeşitli hastalıklar olabilir. Genellikle zihinsel iş yapanlar bu dertten muzdariptir.

Herbalist Tarkan Güveloğlu "uyku sorunlarınız sinir, heyecan ve yorgunlukla ilişkili ise geleneksel ve alternatif tıptan yararlanabilirsiniz" diyor. .

İşte Herbalist Tarkan Güveloğlu'nun rahat bir uyku için verdiği bitkisel tarifler:

-1 fincan ılık suya 1 çorba kaşığı  bal karıştırın ve geceleri için.

-Gece yastığınızın altına bir bez torba içinde lavanta bitkisi koyun. Veya 1 tane kesme şekerin üzerine 2 damla lavanta yağı  ekleyin ve tüketin. Lavanta yağını 2-3 damla yastığınıza serperseniz aynı işlevi  görür.

-Gece yatmadan önce küvetteki sıcak suya melisa yaprakları koyun. 5-6 damla da  nane yağı ekleyin ve bu suda 20 dakika dinlenin.

-Kaynamış 2 bardak suya 100 gr alıç meyvesi koyun ve bir kaç saat demlemeye bırakın. Gece yemekten sonra bir fincan tüketin.

-Rezene tohumu ve kimyon tohumundan birer çorba kaşığı alarak, 2 bardak kaynar suya koyun. Demlemeye bırakın. Sakinleştirici etkisi bulunün bu çayı akşam yemeğinden sonra bir orta boy fincan için.

-1 kahve kaşığı melisa bitkisiyle, birkaç kuru portakal kabuğunu 1 bardak sıcak suya koyun. Üstünü kapatıp 10 dakika  demleyin. Çayı bir fincana alın, üzerine bir çay kaşığı bal ekleyin ve uykudan önce tüketin. Sakinleştirici özelliği bu çayı günde 2-3 fincan içebilirsiniz.

-Birer tutam nane yaprakları ve kuru papatya çiçeklerini çay gibi demleyin. Gece uyumadan önce bir bardak için

-Gece, uyku yastığınızın pamuklarının arasına bir tutan kuru nane yaprakları, defne, çam ve gül yaprakları koyun. Bitkilerden gelen aromatik kokular sizi rahatlatacak ve uyku sorunu yaşamayacaksınız

"Tabiat ve bitkileri huzur, uyum duygusu verir" diyor Güveloğlu,..

Doğa ile temas kurmak, onun zenginliklerini öğrenmek, bitkisel yolarla güzellik kazanmak isteyenler, info@abtdogalurunler.com mail adresinden bilgi isteyebilir.

Yorumlar