Zeytin ve zeytinyağının mucizeleri!

Zeytin ve zeytinyağının faydalaırnı öğrenelim!



Yüzyıllardır şifa dağıtan ve birçok uygarlığa sağlık vermiş bir besin: Zeytin!

Kahvaltılarınızdan asla eksik etmediğiniz bu besinin yararlarını öğrendiğinizde sadece onu yemek isteyeceksiniz.

Şimdi zeytin ve zeytinyağının mucize faydalarına birlikte bakalım.
21 1

The Archives of Internal Medicine dergisinde yayınlanan bir çalışma, bol zeytinyağı tüketen kadınların göğüs kanserine yakalanma riskinin daha az olduğunu, Buffalo Üniversitesi'nde yapılan bir çalışma ise, zeytinyağı gibi bitkisel yağlarda bulunan ß-sitosterol'ün prostat kanser hücrelerinin oluşumunu engellemeye yardımcı olduğunu gösteriyor. Araştırmacılar ß-sitosterol'ün hücrelerin bölünmemesi emrini veren hücre içi haberleşme sistemini güçlendirdiği, böylece hücre büyümesi kontrolsüz hale gelmeden kanserin engellenebileceği sonucuna varmışlar.

Oxford Üniversitesi'ndeki doktorlar tarafından yürütülen son araştırmada da, zeytinyağının bağırsak kanserine karşı koruyucu özelliğe sahip olduğu belirlenmiştir. Doktorlar zeytinyağının bağırsak kanserinin başlamasını engellemek için midedeki asitle tepkimeye girdiğini keşfetmişler.
21 2


Mideyi kuvvetlendirir. Zeytinyağı mide asidini azaltarak mideyi gastrit ve ülser gibi hastalıklara karşı korur.
21 3


Bağırsakları yumuşatır ve kabızlığı giderir. Sabah kahvaltıdan önce 1 veya 2 çorba kaşığı zeytinyağı biraz suyla karistirilip içilirse basit kronik kabızlığa iyi gelir. Basur şikayetlerini giderir.
21 4