Uzmanlar yeni bir güne bu yöntemlerle başlıyor!

Dünyanın en ünlü 5 sağlık uzmanı yeni bir gün için sağlıklı yöntemlerin önemini vurguluyor. Bakın onların uyguladığı bu yöntemler neymiş...


Herkesin kendine göre uyanma yöntemleri var. Kimi uyanır uyanmaz spor salonuna doğru koşarken kimi de yataktan sürünerek kalkar.

Hangi durumda olursak olalım, daha sağlıklı bir yaşam içim sağlık uzmanlarının tavsiyelerine kulak verelim. Bakın en ünlü sağlık uzmanları, güne nasıl başlıyor.
6 1

Bob Harper

‘’ Ben her sabah 7:30 civarında kalkıp köpeğim Karl’ı dışarıya çıkarıyorum. Döndüğümde büyük bir fincan kahve içiyorum. Tabii ki sütsüz ve şekersiz! Bu sırada biraz televizyon izleyip iyice uykumu açıyorum.

8:30 civarlarında 20 dakika kadar meditasyon yapıyorum. Dikkat ederseniz daha bir şey yemedim… Bir fincan daha kahve içip arabama atlıyorum ve spor salonuna gidiyorum. Spor salonunda yaptığım egzersiz ise CrossFit. Bu popolar için oldukça iyi bir tercih. 1 saat kadar spor salonunda durduktan sonra evime gidip duş alıyorum ve günün kalanına devam edebilmek için protein, karbonhidrat ve iyi yağlardan oluşan bir yemek yemeği tercih ediyorum.’’
6 2

Kristin McGee

‘’ Oğlum Timothy doğmadan önce 5:45 - 6:30 aralığına saat kurup meditasyon yapmak için uyanırdım. Şimdi ise benim çalar saatim oğlum oldu. Gözlerini açar açmaz beni uyandırıyor. Meditasyonumu yaptıktan sonra saat 7:00 civarı kahvaltı ediyorum. Kahvaltıda kahve ve yaban mersini, çilek, ceviz, tarçın, chia, keten tohumu, hindistan cevizi ile harmanlanmış yoğurt favorim.

Kahvaltıyı Oğlum ile yaptıktan sonra biraz da onunla oyun oynuyorum. Daha sonra onun bakıcısı geliyor. Ben de bu fırsatla biraz egzersiz yapıyorum. Esneme hareketleri ve şınav genellikle her gün yaptığım hareketler.

Daha sonra hafif bir makyaj yapıp güzelce giyiniyorum. Oğlum ile oynamak için yanıma rahat ayakkabılar almayı da ihmal etmiyorum tabii.. Artık güne hazırım… ‘’
6 3

David L. Katz, MD

‘’ Genellikle 6:30’da kalkıyorum ve eşimle karşılıklı oturup bir kahve içiyoruz. Belki bu sırada biraz bilgisayarımla da ilgilenebiliyorum. Eğer vaktim varsa evde egzersizlerime başlıyorum. Bu egzersizler daha çok karın egzersizleri oluyor.

Daha sonra bilgisayardan yürüttüğüm işlerime başlamadan önce çilek , kepekli tahıllar, fındık veya badem ile harmanlanmış yoğurtla kahvaltımı yapıyorum. Duşumu da aldıktan sonra artık güne hazırım… ‘’
6 4