Uzun saçı kısa gösteren 7 saç modeli!

Uzun saçlarınızdan sıkıldınız ama kökten bir değişiklik yerine bir kaç saatliğine kısa saçlara sahip olmak istiyorsunuz... İşte sizin için birkaç öneri!


Uzun saçlı kızlar zaman zaman saçlarını daha kısa gösterecek saç modellerini denerler.

Saçlarını kestirmek istemeyen uzun saçlı kızlar klasik at kuyruğu modelini çeşitlendiriyor.

Eğer saçlarınızı kısa kestirmeyi düşünüyorsanız, kuaföre koşmadan önce ayna karşısında kısa saçı denemeniz için de harika bir fırsat!

Bu saç modellerinin birçoğunu yapması çok kolay ve hem gece hem de gündüz davetlerinde kullanabileceğiniz saç modelleri.

Bu saç modellerinden birkaçını deneyin ve uzun saçlarınızın ne kadar kullanışlı olduğunu görün!
8 1

Daha çok saçlarımız önümüze gelmesin ve çalışırken bizi rahatsız etmesin diye yaptığımız topuz saç modelini saçınızın boyunu kısaltmak için de kullanabilirsiniz.

Katlı saçlarda daha çok işe yarayacak bu saç modeli saçlarınızın boyunu neredeyse yarısına getiriyor ve saçlarınıza inanılmaz bir şekil veriyor.

Saçlarınızı üst ve alt kısım olarak iki ayrı şekilde ayırın. Öncelikle alt kısmı küçük bir topuz yaparak toplayın. Şimdi üst kısımdaki saçlarınızın alttaki minik topuzu kapatmasını sağlayın.

Saçınızın üst kısmını ikiye ayırın ve bu iki saç tutamını uçlarından katlayarak minik topuzunuzu kapatacak şekilde aşağıya tokalayın.
8 2

Saçınızı olduğundan daha kısa gösteren saç modellerinden biri de bukleler.

İşin sırrı saçlarınızda iri ve sıkı bukleler yaratmakta.

Saçınıza şekil vermeden önce hacim veren saç spreyi ve köpüklerden kullanarak saçınızın dokusunu şekillendirilmeye uygun hale getirebilirsiniz.

Saçınızın kalınlığına bağlı olarak bu saç modelini uygulamanız 15 ile 30 dakika arasında değişebilir.
8 3

Eğer saçlarınız çok gür ya da çok inceyse bu saç modelini uygulamakta sorun yaşayabilirsiniz. Bu modeli kendi saçınızda yaparken saçınzıın dokusundan dolayı zorlanıyorsanız saçlarınızın kirlenmesini bekleyin.

Öncelikle saçlarınızı maşalayarak iri dalgalar yaratın. Saç diplerinize hacim verin. ve saçlarınıza muntazam bir şekil verin.

Saçlarınızın üst ve alt kısmını ayırın. Üst kısımdaki saçlarınızı kulak hizanızdan güzelce tokalayın. Saçınızın alt kısmında ise kulak hizanızdan başlatarak saçınızın bir tutamını örün. Saçınızın örgüsünü buklelerin üzerine getirecek şekilde sçlarınızı yandan toplayın.

Üst kısımda kulak hizasından tokaladığınız saçlarınızı açın. ve topladığınız kısımla birleştirin. Saçlarınızın bir kısmı tıpkı bir şelale gib aşağı doğru dökülecek.
8 4