Uzun yaşayacağınızı gösteren işaretler!

Hayatınıza katacağınız bazı alışkanlıklarla sağlıklı uzun bir ömrün anahtarını elinize almış olursunuz.


Hayatınıza kattığınız küçük şeylerle ömrünüze daha çok yıl ekleyebileceğinizi biliyor muydunuz?

20. yüzyıldan bu yana ortalama yaşam süresi 30 yıl uzadı. Bu insanlık için oldukça iyi bir kazanç. Burada sağlık, eğitim, hastalık önleyen ve tedavi etme alanlardaki büyük gelişimlerde oldukça önemli rol oynuyor. Ama şunu da unutmayaın, günlük alışkanlıklarınızla uzun yaşamın birbirleri üzerindeki etkileri oldukça büyük.

Sizler için hazırladığımız bilime dayalı bu haberde uzun bir ömür için önemli ipuçları bulabilirsiniz.
22 1

Sağlıklı bir genç kilo durumuna her zaman dikkat etmeli.

Son yapılan araştırmalardan çıkan sonuçlara göre kilolu olmanın diyabet riskini en çok tetikleyen faktörlerin başlarında geldiği ortaya çıktı. Ayrıca kilolu insanlar, normal kilolu insanlara göre 2-4 kat daha fazla kalp hastalığına yakalanıyor.
22 2

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Dergisi'nde bir çalışma, Amerikalıların çoğunun günde 14-17 gr lif tükettiğini ortaya çıkardı. Öte yandan, Hollanda da yapılan bir araştırmaya göre günlük 14-17 lif tüketiminin üzerine 10 gr daha lif eklerseniz, kalp hastalıklarından ölme riskiniz azalıyor.

Ayrıca lif kötü kolesterolü de düşürüyor, insülin duyarlılığını arttırıyor ve kilo kaybetmenize de yardımcı oluyor.

Size bir ipucu: 8 gr ahududunda 4 gr lif bunur. Lif açısından zengin diğer besinler ise miktarlarıyla birlikte şu şekilde listelenebilir… %100 tahıllı kepek ekmeği (8.8 gr), 1/2 fincan pişmiş mercimek (7.8 gr), 1/2 fincan pişmiş fasulye (7.7 gr), bir orta boy tatlı patates (4.8 gr) bir armut (4.3 gr) lif barındırıyor.
22 3

Kalori hesabı yapmak uzun bir ömür için olmazsa olmazlardan…

Washington Üniversitesi'ndeki araştırmacılar kadınlarda günlük 1.400, erkeklerde 2.000 kaloriyi yeterli görüyor ve bu kalorilerin üstüne çıkılmaması konusunda uyarıyor. Ayrıca araştırmalara göre ideal kalori alan insanların 15 sene daha fazla yaşadıkları görüldü.

Bu konuda sadece az yemek yemek yetmiyor. Yiyeceğiniz besinlere de dikkat etmelisiniz. Sebze, kepekli tahıllar, yağsız süt ve yağsız et tüketmeniz gereken besinlerin başında geliyor. Boş kalori alımını kesip, besin değeri zengin gıdalara yönelirseniz, sağlığınızın daha iyiye gittiğine şahit olacaksınız…
22 4