Farkında olmadan kalbinize zarar mı veriyorsunuz?

Kalbinizin sinsi düşmanları...



Söz konusu kalbiniz olduğunda her şeyi doğru yaptığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Fazla kilonuz yok, düzenli egzersiz yapıyorsunuz, tansiyonunuz ve kolesterolünüz normal, bu nedenle de kalbinizden hiç şüphe etmiyorsunuz. Ne var ki, günlük hayatta farkında olmadan yaptığınız küçük hatalar kalbinize zarar veriyor olabilir.

İşte bu hatalardan birkaçı…
10 1

Diş ipi kullanmamak


Diş sağlığı ve kalp sağlığı paralellik gösterir. Sağlıksız dişler ve diş etleri kalp hastalıklarına kapı açar. Ağızda oluşan iltihap ve yaralardan kaynaklanan bakteriler kan dolaşımınıza etki eder.

Dişlerini düzenli fırçalayan ve diş ipi kullanan kişiler kalp hastalıkları riskini azaltırlar.
10 2

Sokağa çıkmamak


Cilt kanserine karşı güneşin zararlı ışınlarından korunmak gerekiyor ancak vücudun güneşten alacağı D vitaminine de ihtiyacı var, özellikle kalbiniz için.
10 3

Birkaç işi aynı anda yapmak


İş yerinizde birçok görevi aynı anda yerine getirmekte üstünüze yok. Ya da belki de bir yandan telefonla konuşuyor bir yandan yemek yapıyor, bir yandan da çocuğunuzla ilgileniyorsunuz. Fakat aynı anda bu kadar iş yapmanın yarattığı stres kalbiniz için son derece zararlı.

Kendinizi stresli hissetmeseniz bile, birçok görevi yerine getirmeye çalışmak size içten içe bir stres yaratıyor, bu da dolaylı olarak damarlarınızı kalp sağlığınızı etkiliyor.
10 4