Korunma yönteminiz güvenilir mi?



Bahçeci Sağlık Grubu Fulya Tüp Bebek Merkezi Kadın Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Aytun Aktan “Reçetesiz satılan bu ilaçların hangisini, nasıl ve ne kadar kullanacağınızı mutlaka jinekologunuzla birlikte seçmelisiniz.” diyerek konuya dikkat çekti.
13 1


Aile planlaması istenilen zamanda, istenildiği kadar çocuk sahibi olma anlamını taşımaktadır. Her geçen gün korunma yöntemlerinde çeşitlilik de artmaya devam ediyor.

Bahçeci Sağlık Grubu Fulya Tüp Bebek Merkezi Kadın Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Aytun Aktan, “Bu amaca hizmet eden çok sayıda korunma yöntemi seçeneklerinden biri mutlaka size uygundur.
13 2


Ancak bir iki yöntem dışında sorumluluk hep kadınlarda. Uzun yıllardır, milyonlarca kadının korunma ya da tedavi amacıyla kullandığı güvenilir haplarla ilgili son zamanlarda olumsuz yayınlar yayınlandığı için bu kararın mutlaka uzmanla birlikte alınması gerekir.

Ayrıca kadının vücut ve yaşam tarzına en saygılı yöntemin seçilmesi gerekir.” Op.Dr. Aytun Aktan hormonal içerikli birkaç yöntemi yenilikleriyle birlikte karşılaştırmasını yaparak konuya açıklık kazandırmaya çalıştı.
13 3

İlacın her tabletinde östrojen ve progesteron hormonları mevcuttur. Bu hormonların amacı her ay oluşan yumurtlamayı (ovulasyon) geri dönüşümlü olarak baskılamaktır. Östrojen hormon dozu giderek daha da düşük düzeye çekilmeye çalışılmakta ve böylece olası yan etkilerin azaltılması sağlanmaktadır (pıtılaşma eğiliminin artışı, migren, meme kanseri gibi).
13 4