Metabolizmayı hızlandırarak daha çok kalori yakın!


Hızlı çalışan bir metabolizmaya sahip olmayı herkes ister. Ancak, yaş ilerledikçe metabolizma da doğal olarak yavaşlamaya başlar. En çok satanlar listesine oturmayı başarmış 'Metabolizma Mucizesi' kitabının yazarı Diane Kress'in de önerilerinden yararlanarak, metabolizmayı hızlandıracak ve daha çok kalori yakmanızı sağlayacak ipuçlarını sizinle paylaşıyoruz.
10 1

Sabah kalktığınızda güne başlamadan önce 10-20 gram kadar karbonhidratlı bir şeyler atıştırmalısınız. Böylelikle vücudunuza uyanık ve çalışmaya hazır olduğu sinyalini göndererek metabolizmanızı hızlandırmayı sağlarsınız. Ardından bir egzersiz yapabilirsiniz.
10 2

Öğün sayınızı arttırın. İki büyük ana öğün yemek yerine küçük porsiyonlarla birkaç öğünde beslenin. Ana yemek/ atıştırma/ Ana yemek/ atıştırma rutininde bir beslenme şekliyle ilerlerseniz sindirim sisteminizi daha canlı tutabilirsiniz.
10 3

Eğer kafein almakla ilgili bir sağlık sorununuz yoksa, sabah ve öğleden sonra ilerleyen saatlerde bir fincan kafeinli içecek içmeyi alışkanlık edinin. Metabolizmanın hızlanmasında büyük etkisi olacakdır.
10 4