Kalori yakmak bu kadar kolay olabilir mi?



Her an, yaptığınız her şeyde kalori yaktığınızı biliyorsunuz. Kilo vermek için gereken de buna ekstralar eklemek... Türlü sebeplerle düzenli olarak spor yapamayan biriyseniz size bazı güzel haberlerimiz var.

Evinizde, masa başında çalışırken, sokakta yürürken kimseye fark ettirmeden böyle incelebilirsiniz. Verdiğiniz kiloları duyururken bu kadar gizli davranmak zorunda değilsiniz!
10 1


Kahve suyunun ısınmasını veya sabahları duşa görmeden önce suyun ısınmasını beklerken, bir odadan diğerine giderken zıplayın. İlkokulda öğrendiğimiz bu hareketi tanıdınız mı? Bacaklarınız ve kollarınız kapalı konumdayken, bacaklarınızı açarak zıplayın ve ellerinizi tepede şaklatıp hareketi tekrarlayın.

Dakikada 10 kalori
10 2


Saçlarınızı kurutmak bazen asırlar sürüyormuş gibi gelebilir. Bu zamanı lehinize çevirin. Yatağınızın kenarında oturup saçlarınızı kuruturken eğilip kalkın. Bacaklarınızı açık tutmak size yardımcı olacaktır. Bu sırada karın kaslarınız en kolay şekilde çalışıyor.

Dakikada ortalama 15 kalori
10 3


Otururken tıpkı ritm tutar gibi parmak uçlarınızı yere vurun. Topuğunuzu yerden kaldırmadan ayağınızı çekip bıraktığınızda bacaklarınızdaki kaslar sizi yormadan geriliyor ve gevşiyor. Alıştığınızda ritmi hızlandırabilirsiniz. Bu da incelmek demek!

Dakikada ortalama 25 kalori
10 4