Vücudu tazeleyen 7 yiyecek !

Bu yiyecekleri tüketerek vücudunuzun su ihtiyacını karşılamaya yardımcı olabilirsiniz. İşte vücudunuzu tazeleyen 7 yiyecek...

Vücudu tazelemek için günlük su ihtiyacını karşılamak son derece önemli. Günde 2 litre su içmek için kendinizle mücadele etmenize gerek yok.

Salatılık ve çilek gibi yüksek oranda su içeren besinleri tüketerek vücudunuzun su ihtiyacını karşılayabilir , dehidrasyon kaynaklı baş ağrısı ve uyuşukluktan kurtulabilirsiniz.

Sulu yiyecekler yemenin başka bir faydası daha var. Yapılan araştırmalara göre bol su içeren besinler tüketmek daha az kalori tüketerek uzun süre tok kalmanızı sağlıyor!

İşte vücudunuzun su ihtiyacını karşılayan ve tazelik veren 7 yiyecek!
9 1

%95'i su olan salatalığın bir dilimi neredeyse bir bardak suyla aynı.

Bir miktar lif ve C vitamini içeren salatalıkları yemeklerinizin yanında ya da hazırladığınız salataların içerisinde bol miktarda kullanabilirsiniz.
9 2

Yeşil yapraklı salatalar da, dehidrasyonu önleyen yiyecekler arasında.

%90'ı sudan oluşan 2 kase dolusu yeşillik, yalnızca 25 kalorilik besin değeri taşıyor.

Folik asit, C vitamini, lif ve beta karoten antioksidanı açısından zengin olan yeşil yapraklı salatalar cilt ve göz sağlığı için oldukça faydalı.
9 3

Dutsu meyveler arasında en fazla C vitamini içeriğine sahip olan çilek, aynı zamanda bol miktarda folik asit ve hücre gelişimi açısından önemli bir vitamin olan B vitamini içeriyor.

%91'i sudan oluşan çilekler, direkt olarak su tüketimine etki ediyor.
9 4