Vücudumuzda yaşayan küçük organizmalar

Vücudumuzda milyarlarca küçük misafirlerimiz olduğunu biliyor muydunuz?


Biz göremesek de vücudumuzda yaşayan milyarlarca küçük canlı arkadaşlarımız var ve ne kadar ilginç gibi görünse de vücudumuzda yaşayan bu canlıların bazılarına ihtiyacımız var!

Bu mikroskobik arkadaşlar özel biyolojik ekosistem oluşturarak size eşsiz bir düzenek sağlıyor.

Gelin vücudunuzda yaşayan minik arkadaşları yakından tanıyın…
8 1

Herkesin kafasınsa taktığı bir konu yüz akarı… ( İnsanlarda özellikle yüzde ve burunda kıl folikülleri, ter bezleri ve yağ bezlerinde parazitlenen bir akar).

Herkesin yüzünde bulunan ne yapılırsa yapılsın gitmeyen bu küçük arkadaşlarla ilgili endişelenmeniz için hiç bir neden yok.

Yüzümüzdeki akarlar kendi içlerinde harika bir ekosistem oturtuyor. Ve elbette biz de bunun bir parçasıyız.
8 2

Son yapılan araştırmalarla da birlikte mikrobiyomuz hakkında çok şey öğrendik. Özellikle bağırsaklarımızda yaşanlar hakkında...

Bağırsak florası denildiği zaman, sindirim sisteminde yaşayan ve konak organizmanın sindirimiyle ilgili çeşitli yararlı işlevleri olan mikroorganizmalar kastedilmektedir.

Bağırsak bakterilerinin insanlar için faydalı olan çeşitli işlevleri vardır. Bunlar arasında sindirilemeyen gıdaların parçalanıp emilmelerine yardımcı olmak, hücre büyümesini teşvik etmek, zararlı bakterilerin çoğalmasını baskılamak ve bağırsaklardan kana toksik ürünlerin geçmesini engellemek sayılabilir.
8 3

Candida albicans, mantar enfeksiyonlarına karşı dikkatli olun. (Candida albians, eşeyli çoğalan, diploit, maya tipi bir mantar türü… İnsanlara oral ve vajinal yollarla bulaşıyor.)

Bu sorun muhtemelen bağışıklık sisteminizi zayıflatarak tatsız sorunlara da sebep olur. Bu enfeksiyonlara karşı dikkatli ve tedbirli olmanızda fayda var.
8 4