Vücudun zihin üzerinde yarattığı 9 şaşırtıcı etki!

Psikolog Alice Haddon zihin ve vücut arasındaki ilginç ilişkiyi anlatıyor. Bakalım vücudunuz zihninizi nasıl etkiliyor?


Birçoğumuz pozitif tavırların ve olumlu düşüncenin hastalıklar üzerinde iyileştirici etki yarattığını biliyoruz. Peki bunun tam tersi işe yarıyor mu? Yani vücudunuz zihninizi etkiler mi?

Psikologlar, hareketlerimizin düşüncelerimiz ve duygularımız üzerinde yarattığı etkiye "Bedenleşmiş Bilinç" diyor.
Bu alanda yapılan bir çalışmada dişleriniz arasında kalem tutmanın gülümserken çalışan kaslarla aynı bölgeyi harekete geçirdiğini ve bunun da beyne aynı sinyali gönderdiği keşfedilmiş. Ayrıca dudak kenarlarındaki kırışıklıkları gidermek için botoks yaptıran kişiler işlemden sonra kendilerini daha kötü hissettiklerini ifade ediyor.

Peki size masaj yapılırken ağladınız mı? Masaj yaparken ağlama durumu bizlere kasların yalnızca doku ve liflerin bir karışımı olmadığını gösteriyor. Kaslar, duygusal hayatımıza dair çok önemli izler taşıyor ve zihnin bir etkisi olmadan bize o duyguları tekrar yaşatma kabiliyetine sahipler. vücudumuz duyguların kaynağı ve duygusal deneyimlerimizin güçlü bir yardımcı elemanı.

Sizler için vücudunuzun hislerinize etki ettiği küçük çalışmaları araştırdık. İşte vücudunuzun zihniniz üzerinde yarattığı 9 şaşırtıcı etki!
11 1

Eğer kendinizi yalnız hissediyorsanız banyo yapın.

Yapılan araştırmalar sıcak bir banyonun sosyal izolasyon ve yalnızlık duygularını yokettiğini ortaya çıkardı. Bir kupa sıcak kahve tutmak etrafınızdaki kişilerin cömertliğini ve iyiliğini görmenize yardımcı olabilir.

Bu noktada fiziksel sıcaklık , içinizde hissettiğiniz duygusal sıcaklıkla bağdaştırılıyor.
11 2

Güçlü olmanız gerekiyor ya da güce ihtiyaç duyuyorsanız gergin kaslara ihtiyacınız var!

Yapılan araştırmalar gergin kasların cezbedici yiyeceklere karşı koymayı, tadı kötü ilaçlar içmeyi ve rahatsız edici bilgiler duymayı kolaylaştırdığını ortaya çıkardı.
11 3

Acı içerisindeyseniz, kollarınızı açın!

Psikologlar kol ve bacakların açık bir şekilde durmasının acıya olan dayanıklılığı arttırdığını söylüyor. Yani güçlü duruşlar, kontrol sizde olmasa bile, kontrolü ele aldığınızı hissetmenizi sağlar.
11 4