Vücudunuz size ne anlatmak istiyor?

Fiziksel işaretler ve semptomlar vücudumuzun bize bir şeyler anlatma şekli. Bakalım vücudunuz hangi işaretlerle size neler anlatmaya çalışıyor?


İnsan vücudu muhteşem bir makine. Vücudunuzda bir şeyler ters gittiğinde işler geri dönülmez noktaya varmadan mutlaka bir uyarı alırsınız.

Dr. Elson M. Haas, "Fiziksel işaretler ve semptomlar bize vücudumuzun derinlerde oluşan dengesizlikleri haber verme şekli." diyor. Bu işaretleri takip ederek sorunun ne olduğunu anlamak her zaman bir ilaç içip iyileşmeyi ummaktan çok daha faydalı. Rahatsızlık veren semptomları bastırarak sağlığınızın daha da kötüye gitmesine neden olursunuz.

İşte vücudun hastalıkları işaret eden mors alfabesini çözmenin yolları!
10 1

İşaret : Vücudumuzdaki mantar enfeksiyonları genellikle kaşınan kulaklar, boğaz ve mukoza zarıyla kendini belli eder.

Mantarlar vücudun parmak araları, göğüs altları ve kulak gibi karanlık, nemli ve sıcak noktalarını sever.

Yüksek fruktozlu mısır şurubu içeren tatlı yiyecekleri fazlaca tüketiyorsanız, normalden fazla büyüyen bir mantara sahip olma şansınız maalesef yüksek.

Ne yapmak gerekir? Eğer vücudunuzda bir mantar enfeksiyonu olduğunu düşünüyorsanız yapacağınız en akıllıca şey bu organizmayı aç bırakmaktır. Rafine ve diğer şeker çeşitleriyle beslenen mantar enfeksiyonunu şekerli yiyeceklerden uzak durarak beslenmesini ve gelişmesini engelleyin.

Rafine unlar ve fermente gıdalar da mantarları besleyen ve uzak durmanız gereken yiyeceklerden.
10 2

İşaret: Çok fazla diyat gazlı içecek içmek baş ağrısına sebep olabilir.

Yapay tatlandırıcılar özellikle aspartam, baş ağrılarına hatta migrene sebep olabilir.

Yapılan araştırmalar aspartamın bir nerotoksin oldugunu gösteriyor. Bilim adamları aspartamın beyne zarar verdiğini ve beyne giden sinyalleri engellediğini belirtti.

Yapay şekerli gazlı içecekleri fazla tükettiğinizi gösteren diğer işaretler : Aşırı derecede tatlı ya da tuzlu yemek yeme isteği , dikkat bozukluğu ve rahatsızlık

Diet gazlıiçecek kriziniz geldiği zaman maden suyu içmeyi deneyin. Maden sularının içerisine taze meyveler ve limon doğrayabilirsiniz.
10 3

İşaret : Dehidrasyon sorunu kendini çatlamış dudaklarla belli eder.

Dudaklar tüm vucudun sağlını belli eder . eğer vucudunuz susuz kaldıysa dudaklarınız da doğal olarak kuruyacaktır. Vucudunuzda az su bulunması en büyük organınız olan cildinizin de susuz kalması demektir. Eğer sürekli dudak nemlendiricisi kremler kullanıyorsanız bu vucüdunuzun susuz kaldığının habercisidir.

Dehidrasyonun diğer sinyalleri: baş ağrısı , seyrek idrara çıkma , kötü kokulu koyu renkli idrar.

Günde sekiz bardak su içmek vücudunuzdaki su miktarını arttırmak için faydalı olabilir. Eğer bunu yapamıyorsanız bitki çayları içerek meyve ve sebze yiyerek vucüdunuzun su ihtiyacını karşılayabilirsiniz.
10 4