Vücudunuzun alt bölgesini şekillendirin!

İşte üst bacak, alt bacak, basen ve karın kaslarını şekillendirecek egzersiz hareketleri! Üstelik uygulamak da bir o kadar kolay!


Eğer hala üzerinizde parlak spor taytları ve tozluklarla 80'lerden kalma aerobik hareketleriyle vücudunuzu şekillendirmeye çalışıyorsanız, size bir de bu hareketleri denemenizi öneririz.

Bu 6 hareketlik egzersiz rutinini uygulamak için dizinize kadar gelen, birkaç tane step tahtasına, bir spor bankına ya da benzer yükseklikte herhangi bir nesneye ihtiyacınız olabilir.

Her hareketi üç set şeklinde tekrarlayın ve aralarda dinlenmek için 1 dakikalık küçük molalar verin.
8 1

Step tahtasının önünde durun. Ağrlığınızı tek ayağınıza verin ve öbürünü hafifçe yerden kaldırın(A).

Yerden kaldırdığınız ayağınızı yukarı kaldırırken gövdenizi ve kollarınızı öne doğru uzatın ve bu şekilde step tahtasının üzerine oturun(B ve C).

Tekrar ayakta durmak için dizinizi ve kalçalarınızı kullanın.İvme kazanmak için kalkarken öne doğru eğilmeyin. diziniz düzleşirken kalçalarınızı sıkmalısınız. Her bir bacağınızla bu hareketi 12 defa tekrarlayın ve 12'şer hareketlik bir set daha uygulayın.
8 2

Omuzlarınızı step tahtasına dayayın ve gövdeniz yere paralel dururken dizleriniz 90 derecelik bir açı oluşturacak şekilde yere basın(A).

Kalçalarınızı yere doğru eğin(B). Ve şimdi kaslarınızı sıkarak kalçanızı tekrar yukarı kaldırın. Vücudunuz tekrar baştaki pozisyona dönecek.

Bu hareketi 12 defa tekrarlayın . Kalçalarınıza ağırlık takarak bu hareketi bir adım ileri götürebilirsiniz.
8 3

Başınız step tahtalarına doğru süz bir şekilde plank pozisyonunda durun(A). Ağırlığınızı tek bir tarafa vererek bir elinizi kaldırarak step tahtasına uzanın(B).

Uzattığınız elinizi indirin ve bu hareketi diğer kolunuzla tekrarlayın©. bu hareketi 12 defa tekrarlayın.
8 4