Vücudunuzun ihtiyacı olan 9 Phytonutrient !

Sizler için doğanın insanlara sunduğu doğal ecza deposu Phytonutrientleri araştırdık! İşte faydalı Phytonutrientler ve Phytonutrient bakımından zengin besinler!


ELMAELMA - ÖZEL İÇERİK

Şu sıralar sağlıklı yaşam gurularının gündemini Phytonutrientler kaplıyor. Sebze ve meyvelerin içeriğinde bulunan ve asıl amacı bitkileri taze tutmak olan phytonutrientler, sağlık açısından da oldukça faydalı.

Sebze ve meyve tükettiğinizde alacağınız bu bitkisel besinler sağlığınız üzerinde olumlu etkiler yaratyor. Üstelik yalnızca bir sebze ya da meyve 100'den fazla Phytonutrient içerebiliyor.

Sizler için phytonutrient çeşitlerini ve hangi sebze ve meyveleri tüketerek bu besin maddelerinden yararlanabileceğinizi araştırdık...
11 1

Alpha-Carotene adlı phytonutrient; kayısı, brokoli, havuç, yeşil yapraklı sebzeler, mango, şeftali, balkabağı, ıspanak, domateste bulunur.

Alpha-Caratene eksikliğinin özellikle akciğer ve göğüs kanserine yol açtığı görülmüştür.

Ayrıca vücudun A vitaminine dönüştürdüğü bu besin maddesi, göz sağlığı ve bağışıklık sistemi için vazgeçilmezdir.
11 2

Tanin phytonutrienti en fazla çayda bulunur.

Demir eksikliği bulunan kişilerin çay tüketimini kısıtlamasına neden olan, fazla tüketildiğinde demir bağlayıcı özelliğiyle öne çıkan tanin aynı zamanda etkili bir antioksidan.

İshale karşı oldukça etkili olan tanin, vücudun genetik şifresinin hasara karşı korunmasını sağlar.
11 3

Narenciye meyvaları-greyfrut, limon, misket limonu,portakalda bulunan Terpene-Limonoidler, kanser ve karaciğer hastalıklarında etkili.

Kansere karşı güçlü antioksidan etkiler gösteren ve karaciğerin solunum ya da beslenme yoluyla alınan toksinleri vücuttan atmasına yardımcı olan Terppene Limonoidler, kolesterol düşürücü ve virüslere karşı koruyucu etkiler de içeriyor.
11 4