Vücut tipinize göre spor yapın!

Zayıflamak ve vücudunuzu şekle sokmak için vücudunuzu iyi tanımalısınız. Ünlülerin spor eğitmeni Matt Roberts vücut tipine göre spor yapmanın faydalarını açıklıyor!


Matt Roberts, vücudunu şekillendirmek isteyen kadıların ilk aşamada bir ay alkolden uzak durmalarını ve tükettikleri şeker miktarını kısıtlamalarını öneriyor.

Ocak ve şubat aylarının kendimize bakmak için mükemmel bir zaman olduğunu söyleyen Roberts, bu şekilde bahar ve yaz aylarınızda daha mutlu ve rahat günler geçireceksiniz diyor.

Ünlülerin antrenörü Roberts, “Kendinizin en iyi versiyonu nedir ?”, “Yıllar sonra kendinizi fiziksel olarak nasıl görmek istiyorsunuz?” sorularını yanıtlamanızı istiyor. Bu sizin daha net ve bozulmayan kararlar almanızı sağlayan bir yaklaşım olacak.

İşte vücut tipinize özel egzersiz yöntemleri!
7 1

Beyonce ve Rihanna

Egzersiz şekli : Sık aralıklarla tekrarlanan yoğun egzersiz programları uygulamalısınız. Üst bedeniniz için yapacağınız ağırlık çalışması omuz ve kollarınızı geliştirecek ve vücut hatlarınız ortaya çıkacak.

Yapmamanız gerekenler: Bedeninizin alt kısmı için ağırlık çalışması yapmayın. Ağırlık çalışması, küçültmek istediğiniz bölgeyi daha da geliştirir.Bunun yerine dinamik lunge ve squat hareketlerini deneyin.

Matt Robert’ın tavsiyesi: Bir parka gidin ve orada küçük bir tepe bulun. Koşarak tepenin üzerine çıkın ve aşağı inerken yürüyün. Bunu birkaç kez tekrarlayın. Ya da 85 saniye normal hızda koşun ve tam 1 dakika maksimum hızınızda koşun, iki dakika ise yürüyün.
7 2

Melanie Griffith, Cathrine Zeta Jones, Tyra Banks

Elma vücut tipindeki kadınların en güzel yeri bacaklarıdır. Küçük kalçaları olmasına rağmen gövdesi ve kollarında yağlanma görülür.

Egzersiz şekli: Aralıklı egzersiz setleri ve uzun mesafeli kardiyo çalışması yağ yakımı ve kas gelişimini dengeler. Abdominaller üzerine yoğunlaşın ve vücudunuzun alt kısmını kaslandırmaya çalışın.

Yapmamanız gerekenler: Vücudunuzun üst kısmına yönelik ağırlık çalışmalarından uzak durun. Aksi takdirde zaten geniş olan bölgeleri daha da enişletirsiniz.

Matt Roberts’ın tavsiyesi: Bacaklarınızı ortaya çıkarın. Elma vücut tipindeki kadınlar her zaman güzel bacalara sahiptir. Üst bedeninizi inceltirken bacaklarınızı ön plana çıkarın.
7 3

Kate Winslet, Nigella Lawson

Kum saati vücutlu kadınlar, seksi kıvrımlarıyla ünlü. Bu vücut tipindeki kadınlar biçimli kalça ve göğüslere ve ince bir bele sahip.

Egzersiz şekli: Koşu ve uzun aralıklı kardiyo vasküler egzersizler. Tüm vücudu çalıştıran egzersizler kum saati kadınlar için ideal.

Yapmamanız gerekenler: Kıvrımlarınızdan kurtulmaya çalışmak yerine onları biçimlendirin. Beslenmenize dikkat etmelisiniz.. Bu vücut tipindeki kadınlar kilo almaya müsait yapıdadır.

Matt Roberts’ın tavsiyesi: Doğal biçimli bir vücuda sahip olduğunuz için kalçalarınızı ve göğsünüzü hafifçe şekillendirin. Gövde egzersizleriyle belinizi olabildiğince inceltin. Uzun süreli kardiyo vasküler egzersizlerle de kilo alma riskinize karşı önlem alın.
7 4