Dr. Öz'le vücut tipine göre zayıfla!

Vücut tipine göre hangi diyet sizin için ideal?



Dr. Öz zayıflamayı amaçlarken sorunlu bölgenin tespit edilmesiyle buna yönelik bir çalışma yapılması gerektiğini söylüyor ve üç farklı vücut tipi için üç farklı öneride bulunuyor.

Geniş kalça ve basen, büyük bir göbek, sarkık kollar ya da kalın bacaklar için Dr. Öz'ün kısa sürede sonuç vereceğini söylediği bazı tavsiyeleri var.
8 1

Vücut tipi: Geniş kalça


Üç kadından ikisi geniş kalçalara sahip. Araştırmalar bu durumun göbekli olmak kadar tehlikeli olmadığını, hatta kardiovasküler hastalıklardan bile koruyabileceğini gösterse de, ilk kalçadan kilo almaya başlandığı ve kilo vermekte en çok zorlayan bölge olduğu için dikkat edilmesi gerekiyor.

Eğer geniş bir kalçaya sahipseniz kompleks karbonhidrat ve protein ağırlıklı beslenerek yağlı yiyecekleri en aza indirmeniz gerekiyor. Kızılyonca bitkisinin içinde bulunan isoflavon, kalça bölgesinde yağ oluşumuna neden ola estrojen hormonunu düzenliyor. Kızılyonca çayı, kalçanızdan aldığınız kiloları kontrol altında tutmanıza yardımcı olabilir.
8 2

Dr. Öz'den geniş kalçalılara özel yemek tarifi


Geniş kalçalılar az yağlı, yüksek karbonhidrat ve proteinli yiyecekler yiyerek vücutlarının kalça bölgesindeki yağla savaşmasını sağlayabilirler. Bunun için tavuklu, sebzeli bir makarna ideal bir yemektir.

Malzemeler

1 yemek yaşığı zeytin yağı, 1 küçük doğranmış soğan, 3 diş doğranmış sarımsak, dilimlenmiş büyük bir domates, 1 tabak makarna,120 gram ince dilimlenmiş tavuk göğüs, brokoli

Tarif

Bir tavada zeytinyağını kızdırın, soğanları içine atıp 5-6 dakika kadar pişirin. Ardından sarımsakları ekleyin ve 30 saniye daha pişirin. Domates, brokoli, önceden pişirilmiş makarna ve tavuk göğüslerini karıştırın üzerine sarımsak ve soğanları ekleyin.
8 3

Vücut tipi: Göbekli


Kadınların %50'si karın bölgesinde fazladan yağ barındırıyor. Bu bölgede barınan yağlar diyabet, kalp hatta kanser riski oluşturarak büyük tehlike yaratıyor. Bel ölçünüzü incelterek hastalık risklerini de azaltabilirisniz.

Bu problemi yaşayan kişiler monoansatüre yağ asiti ve lionelik asit ağırlıklı beslenerek yağ hücrelerinin azalmasını sağlayabilirler.
8 4