Yağlanma karşıtı sağlık önerileri!

Fazla kiloları ve yağları hayatınızdan çıkarmaya ne dersiniz? İşte yağlanma karşıtı sağlık ve beslenme önerileri....


Giderek büyüyen porsiyonlar, içi yağ dolu yiyecekler sağlığımızı elimizden alıyor. Peki vücudumuzda biriken yağlardan ve bu tüketim bağımlılığından nasıl kurtuluruz?

Beslenme alışkanlıklarımızda kendine yer edinen paketli yiyeceklerin ve restoran zincirlerinin kalitesiz besinlerinin size layık olup olmadığını düşünün. Kendinize verdiğiniz değer karşısında bu dönüşüme engel olamayacak ve hayatınızdan fazla kiloları tamamen çıkartacaksınız.

Sağlıklı bir yaşam için bu 10 beslenme önerisine kulak veren ve yağlanmaya karşı koruma kalkanı geliştirin!

12 1


Yiyecekler her yerde! Bilgisayar ekranında ya da televizyonda sürekli olarak yiyecek görselleriyle karşılaşıyoruz.

Yemekleri koklamak ve fotoğraflarına bakmak beyinde yemek öncesi oluşan etkiyle aynı.

Aynı etkiyi spor ve sağlıklı beslenmeyle alakalı yazı, obje ve görselleri görmek de yaratıyor. Sağlıklı yaşamla ilgili yazılar insanları sağlıklı besin seçimine yöneltiyor.

12 2


Sabah kahvaltısında bol seçeneğiniz olması da sizi daha fazla kalori tüketmeye yöneltiyor. Örneğin açık büfe kahvaltıya gittiğiniz zaman her şeyden küçük bir parça yediğinizde bile düşündüğünüzden daha fazla kalori alıyorsunuz.

Hafta ici sabah öğününde tek düze kahvaltı yapmak akıllıca bir seçenek. bu besin düzeninden sıkılmamak için akşam öğünlerinizde farklı besinler tüketebilirsiniz.

Bir sabah kahvaltı öğününü atlamak, diğer sabah akşamdan kalan pizzaları yemek ya da işe giderken karamelli kremalı kahve ve kek tüketmek kendiniz için yapacağınız en kötü şey.

12 3


Yağ ve şeker beyniniz üzerinde uyuşturucu ve alkolle aynı etkiyi yapıyor.

Gıda bilimciler, restoranlarda yapılan patates kızartmalarının evde yapılan diğer tüm yiyeceklerden daha fazla bağımlılık yaptığını söylüyor. Bu yiyecekler beynin zevk merkezlerini harekete geçirirken, tokluk sinyali veren bölgelerini ise devre dışı bıraktığını belirtiyor. Böylece ne kadar çok patates kızartması yeseniz de kendinizi doymuş hissetmiyorsunuz.

En sevdiğiniz yiyeceklerden bir anda uzaklaşmak pek akıllıca bir yöntem değil. Bunun yerine kendinize küçük porsiyonlar tüketmek için izin verin. Canınız yağlı yiyecekler istediğinde eğlenceli aktivitelere kanalize olmak sizi onlardan uzak tutacak diğer bir yöntem

12 4