Hangi yağlı yiyecekler sağlık için faydalı?

Kilo vermek ve sağlıklı beslenmek için yağlı yiyeceklerden uzak durmanıza gerek yok! İşte yağlı olmasına rağmen faydalı yiyecekler...


90'lı yıllarda yağ tek düşmanımızdı ve yağsız ürünler marketlerin en çok satılanlar listesindeydi.

Artık beslenme biçimimize uzun süre tok kalmamızı sağlayan ve yağda çözünen vitaminleri daha iyi almamızı sağlayan sağlıklı yağ çeşitlerini dahil etmenin iyi bir şey olduğunu biliyoruz.

Fakat tükettiğiniz yağın türüne ve yağlı besinlere dikkat etmelisiniz. İşte yağlı olmasına rağmen tüketebileceğiniz faydalı yiyecekler….
11 1

Orta boy bir avokadoda yaklaşık 23 gram, kalp dostu tekli doymamış yağ bulunur. Dahası standart bir avokado, günlük lif ihtiyacınızın da %40'ını karşılamaya yeter.

Bir seferde bütün bir meyveyi yemenize gerek yok. Avokadoyu sandviçlerinize sos olarak kullanabilir ya da salata sosu yapabilirsiniz.
11 2

Ceviz, fındık, yer fıstığı gibi kuruyemişler teknik olarak birer bakliyattır ve yağ asidi, E vitamini ve lif içeriklerinin yanı sıra oldukça sağlıklı bitkisel tekli doymamış yağ içerirler.

Bir kuruyemiş kasesinde 45 gram yağ olması sizi korkutmasın, çünkü bu atıştırmalıkların faydalarından yararlanabilmek için yalnızca 1 avuç tüketmeniz yeterli. Yapılan araştırmalara göre günde 1 avuç fındık,fıstık,ceviz gibi kuruyemiş tüketen kişilerin kötü kolesterollerinin düştüğü gözlemlendi.

Kuruyemiş tüketimi kan pıhtılaşmasını önleyerek kalp krizi riskini de düşürüyor.
11 3

Bir kase siyah zeytinde 15 gram yağ bulunması sizi korkutmasın, çünkü zeytinin içerisinde bulunan yağ, tekli doymamış yağ grubuna dahil.

Ayrıca hangi tip zeytin tüketirseniz tüketin, hepsi hidroksitirosol adlı, kanseri önleyen doğal besin takviyesine sahip. Yeni yapılan bir araştırmaya göre bu besin maddesi zayıflamaya da yardımcı oluyor.

Günlük zeytin tüketiminizi günlük 5 büyük ya da 10 küçük zeytinle sınırlayabilirsiniz.
11 4