Yağlı yediğinizde ne yapmalısınız?

Kendinizi yemeklerin yağından nasıl koruyacağınızı biliyor musunuz? İşte yağlı yemeklerden sonra almanız gereken tedbirler...


En lezzetli yiyecekler maalesef en fazla yağ oranına sahip. Sağlığımıza dikkat etmek istesek de lezzetli yiyeceklerden tamamen uzak duramıyoruz.

Aşırı yağlı yiyecekler kan dolaşımınızı yavaşlatarak atar damarlarınızı daraltır. damarlarımızda biriken yağ kalp hastalıklarının başlıca sebeplerinden biri.

Eğer yağlı yiyeceklerden vazgeçemiyorsanız, holistik Dr. Joel K. Kahn'ın önerilerine kulak vererek öğünlerinizin kalp damarlarınıza zarar vermesini önleyebilirsiniz!
7 1

Etler yüksek ateşte pişirildiğinde İleri Glikasyon Son Ürünleri adı verilen vücutta iltihap ve diyabet riskini yükselten bileşimler ortaya çıkıyor.

İleri Glikasyon Ürünlerinin ortaya çıkmasını önlemek için yemeklerinizi pişirmeden önce etlerinizi limon suyu ve sirkeyle marine edin ve kısık ateşte pişirin. Etlerinizin yanan kısımlarını yemeden önce mutlaka ayıklayın.
7 2

Şilili araştırmacılar, günde 2 kadeh kırmızı şarabın, yağlı yemeklerin atar damarlar üzerinde yarattığı olumsuz etkileri azalttığını söylüyor.

Üzüm suyu üzerinde yapılan başka bir araştırmada da aynı sonuca ulaşıldığı görülüyor.
7 3

California Üniveristesi'nde insanların hamburger yedikten yalnızca 2 saat sonra vücutlarında meydana gelen negatif tepkiler üzerine bir araştırma yapılmış.

Fakat hamburgerlerinin yanında avokado dilimleri de yiyen kişilerde bu yağlı yemeğin zararlı etkilerinin neredeyse yokolduğu gözlemlenmiş.

Oldukça yağlı bir meyve olmasına rağmen, faydalı besin maddeleriyle dolu Avokado gibi besinlerin, yağlı etlerin kötü etkilerini nötürleştirdiği keşfedilmiş.
7 4