Yağmurlu sabahlarda neşeniz yerine gelsin!

Gri karanlık bir gökyüzü, saçımızın fönünü bozan rüzgar, ters dönen şemsiyeler, yağmurda bozulan makyajlar... Her şeye rağmen güzel bir gün olabilir mi?


Mesleğiniz ne olursa olsun, yağmurlu sabahları neşelendirmek için bazen küçük değişikliklere ihtiyacınız olabilir. Kasvetli ,gri ve buz gibi bir havada yataktan çıkmak gerçekten çok zor.

Böyle havalar sizi uyuşukluğa teşvik edebilir. Fakat her zaman karamsarlığa kapılmamak ve canlanmak için yapabileceğimiz birşeyler mutlaka var! Yağmurlu ve iç karartıcı bir güne başlarken atacağınız bu küçük adımların neşesi, gününüzü aydınlatmanıza yardımcı olacak!
9 1

Kıyafetiniz o günkü ruh halinizi etkileyebilir, ayrıca renklerin üzerinizdeki etkisi de düşündüğünüzden daha kuvvetli olabilir.

Eğer yataktan kendinizi iyi hissederek kalktıysanız, kırmızı giymeyi tercih edebilirsiniz. Ama zaten moralsiz ve huzursuz uyandıysanız bu renkten uzak durun. Kırmızı yerine canlı zümrüt yeşili renginde bir kıyafet tercih edebilirsiniz. Zümrüt yeşili, size enerji katan, sinirlerinizi yatıştıran bir renktir ve kendinizi daha sağlıklı ve mutlu hissetmenize yardımcı olur.

Yatıştırıcı bir etki için maviyi tercih edebilirsiniz, sarı ve mor renkleri de yaratıcılığınızın artması için giyebilirsiniz.
İçinde kendinizi en rahat hissettiğiniz tarzda giyinin ve güne başlamaya hazır olun!
9 2

Kendinize hoşunuza giden, çok beğendiğiniz şık bir şemsiye alırsanız yağmurlu günleri daha kolay atlatabilirsiniz. Birçoğumuz yol kenarlarında satılan ucuz ve dayanıksız şemsiyelerle yağmura ve rüzgara meydan okumaya çalışıyor.

O çirkin plastik şemsiyelerden siz de bizim gibi hoşlanmıyorsanız kendinize daha şık ve kaliteli bir şemsiye alın. Zebra desenli, çiçekli,çizgili ya da düz renklerde kendi zevkinize göre çeşit çeşit şemsiye bulabilirsiniz.

Fuşya, turuncu ya da kırmızı şemsiye kullanmanızı tavsiye ediyoruz, çünkü bu renkler insanın içine kaynağı bilinmeyen bir mutluluk veriyor. Birkaç farklı renk ve desende şemsiye alırsanız kıyafetlerinize en uygun olanları da şık bir görüntü için tercih edebilirsiniz.
9 3

Hayatınızda olmasından mutluluk duyduğunuz şeylerin bir listesini yapın. Bu listeyi isterseniz kalem kağıt kullanmak yerine akıllı telefon için hazırlanan uygulamaları kullanarak da yapabilirsiniz.

Hayatınızdaki pozitif şeylerin listesini tutmanız, kendinizi kötü hissettiğiniz veya moralinizin bozuk olduğu zamanlarda kendinizi toparlamanıza yardımcı olacak.
Bir uygulama yükleyerek oluşturduğunuz bu listeye fotoğraflarınızı da ekleyebilirsiniz.

Her günün kendi içinde olumlu yanları olduğunu hiçbir zaman unutmayın! Belki lezzetli bir öğlen yemeği, bir dostla yapacağınız sohbet belki de ailenizle yapacağınız sinema partisi… Hayatınızda size mutluluk veren şeylere odaklanıp, sahip olduklarınızla mutlu olmayı öğrendiğinizde hayatınıza daha çok pozitif enerji yüklemiş olursunuz.
9 4