Yaşlanmayı geciktirmek için ritmik masaj yöntemi!

Zamanı durdurmanın, ruh ve beden sağlığını koruyarak, uzun ve mutlu bir ömür yaşamak olduğunu belirten Prof. Dr. Günsel Avcı, bunu sağlamak için, sağlıklı yaşam koşullarına uymak yanı sıra, ”Ritmik Masaj” desteğinin de alınması gerektiğini açıkladı.

Yaşlanmayı geciktirmek için ritmik masaj yöntemi!

Sağlıklı yaşamak ve yaşlanmayı geciktirmek için düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek ve sigara içmemek gibi sağlıklı yaşam koşullarına uyulması gerektiğini belirten Prof. Avcı, bu konuda “Ritmik Masaj”ın sağlayacağı ek yararları açıkladı.

“Ritmik Masaj”, Kan Dolaşımını Canlandırarak, Tüm Doku ve Organlarını Kanlanmasını Arttırıyor.

“Ritmik Masaj”ın, vücudun belden aşağısına, kalp ritmi ile uyumlu olarak yapılan bir masaj olduğunu söyleyen ve sırt üstü yatan hastanın bacaklarına ve kalçalarına sarılan sargıların her kalp atımında basınçlı hava ile otomatik olarak şişirilip indirilmesi şeklinde yapıldığını belirten Prof. Avcı, “uluslararası tıp dilinde EECP diye bilinen ve koroner kalp hastaları ile kalp yetersizliği hastalarının tedavisinde kullanılan kansız ameliyatsız ve güvenli, bir tedavi olan “Ritmik Masaj”ın sağlığı koruma ve yaşlanmayı önleme yönünde de çok yararlı etkileri vardır” dedi.

“Ritmik Masaj” ile Yaşlanmayı Geciktirici “Anti-Aging” Tedavi:

Prof. Avcı, “Ritmik Masaj” ın bu yararlı “Anti- Aging”etkilerini söyle açıkladı: ”Ritmik masaj” vücutta kan dolaşımını canlandırarak, tüm doku ve organların kanlanmasını arttırır. Cildin kanlanmasının artışı, daha canlı görünmesini sağlar, kırışıklıkları ve saç dökülmesini önler, sellülitler kaybolur. Canlanan dolaşım ile dokularda biriken ve yorgunluğa neden olan metabolizma artıklarının uzaklaştırılması kolaylaşır; insanlar bedenen kendilerini daha dinç ve enerjik hissederler. Profesyonel sporcularda antrenman sonu yorgunluğun çabuk atılması ve ertesi gün sahaya daha enerjik çıkmaları mümkün olur. Beynin kanlanmasının artışı, zihin çalışmalarında performansı arttırır, unutkanlığı önler. Cinsel organlarda kanlanmanın artışı, cinsel gücü arttırır. Damarların iç yüzeyinde, damar sertliğinden koruyucu bir etki gösterir; böylece, damar yaşlanmasını önler, damar sertliğinin yol açtığı, kalp, beyin ve diğer organ hastalıklarına karşı vücudu korur. Böylece “Ritmik Masaj” insanların genç ve dinç olmasını, mutlu yaşamasını sağlar”.

Sağlıklı Yaşamanın Temel İlkeleri

Haftada 3 gün 30-45 dakika, tempolu yürüme, yüzme ve dans etme gibi aerobik egzersizin, şişmanlamaya yol açmayacak ölçülerde, protein, yağ ve karbonhidrat tüketmenin ve sigara içmemenin, sağlıklı yaşamanın temel ilkeleri olduğunu belirten Prof. Avcı, belirli aralıklarla 35 saatlik “Ritmik Masaj” kürleri alarak, zamanı durdurmanın ve yaşlanmayı geciktirmenin başarılabileceğini vurguladı.

Yorumlar