Sabah sporunuzu yatakta yapın!

Sabahları erkenden spor salonunun soğuk duvarları arasında egzersiz yapmak istemiyor musunuz? İşte sizi sıcacık yatağınızdan çıkarmayacak hareketler...


Sabahları saatinizin alarmı çaldığında sabah egzersizlerinizin yavaş yavaş uyuklamaya dönüştüğünü farkettiniz çünkü o anda yataktan kalkıp spor salonuna gitmek size işkence gibi gelmeye başladı.

Peki, size sıcacık yatağınızda da egzersizlerinizi yapabileceğinizi söylersek? Gerçek olamayacak kadar güzel bir haber değil mi?
9 1

Aslında yatak, kardiyovasküler ve kuvvet egzersizlerini yapabileceğiniz etkili bir alan.

Yatak da, aynı bosu topu ve denge diski gibi spor sırasında beyin ve vücut arasındaki dönütleri sağlayan iç algıya yardımcı olur.

Sabit olmayan bir zeminde spor yapan bir kişi, koşullara uygun olarak vücudunu ayarlamak için beynini daha hızlı kullanır. Bu sayede vücut tepki göstererek tekrar dengesini sağlamaya çalışıyor.
9 2

Şimdi uyanın ve yatağınızdan çıkmadan bu 5 harika egzesizi uygulayarak gövdenizi kuvvetlendirin, kaslarınızı güçlendirin ve eklemlerinizi sağlamlaştırın! Sağlam eklemler sokakta yüksek topuklarla yürüdüğünüzde çok işinize yarayacak!

Nasıl yapılır?

Her hareketi 30-60 saniye kadar tekrarlayın.
Hareketler arasında dinlenmek yok.
Bu egzersiz rutinini 3 defa ya kadar tekrarlayabilirsiniz.
9 3

Plank : Yatağınıza yüz üstü uzanın ve yatağa sadece ayak parmalarınız ve dirseklerden bileklerinize kadar kollarınız değecek şekilde yataktan destek alarak gövdenizi yukarı kaldırın. Boynunuzu rahat bırakın. 30 saniye boyunca bu şekilde durmaya çalışın.
9 4