Yatmadan önce bal yemek ne işe yarıyor?

İncelmek isteyenlere sevinecekleri bir haberimiz var. Yatmadan önce bir kaşık bal yemek, bir beden incelmeye yardımcı oluyor.

Yatmadan önce bal yemek ne işe yarıyor?

Bu habere baktığınızda gerçek olamayacak kadar güzel olduğunu düşünebilirsiniz ancak, Beslenme Uzmanı Mike McInnes, yaptığı bilimsel araştırmalar sonucu balın kilo vermeye yardımcı olduğunu söylüyor.

Bal, metabolizmayı hızlandırıyor, şeker arzusunu bastırıyor ve en önemlisi siz uyurken bile yağ yakmaya yardımcı oluyor.

Mike McInnes'ın yaptığı araştırmalar, balın doğal şekerlerden oluşan eşsiz kombinasyonu, bu besini kilo vermeye yardımcı mükemmel bir yiyecek haline dönüştürüyor.

Yatmadan önce sıcak bir içeceğinin içine karıştırılmış bir yemek kaşığı bal, beyindeki şeker arzusu yaratan mekanizmayı bir anda kapatıyor.

Birçoğumuzun kilo verememesinin sebebi çok fazla şeker ve işlenmiş yiyecek yemekten kaynaklanıyor. Yani şeker dedğimizde aklınıza yalnızca çaya attığımız şekerler ya da şekerlemeler gelmesin, işlenmiş karbonhidratlar da buna dahil…

Fazlasıyla 'zararlı şeker' tükettiğimizde, vücut, beyin hücrelerini korumak adına bir mekanizme oluşturuyor ve bu kez beyin aç kalıyor. İşte bu nedenle tatlı bir şeyler yeme isteği hiç bitmiyor.

McInnes'e göre, zararlı şekerlerden uzak durup şeker ihtiyacınızı baldan karşılarsanız haftada 1 yada 1,5 kilo verebilirsiniz. Üstelik şeker yerine balla yapıldığı sürece abur-cubur bile tüketebiliyorsunuz. Ancak McInnes, kilo vermek isteyenler için bir iki not da düşüyor; patatesi kesinlikle hayatınızdan çıkarmalısınız, haftada bir gün hiç karbonhidrat almamalı, her öğünde bir miktar protein tüketmelisiniz...

17.20131202151155.jpg

Yorumlar