Yaz boyunca sağlıklı beslenmenin basit yolları!

Yaz, güzel havaların, tatillerin, deniz ve güneşin sembolü… Peki yaz aylarını sağlıklı beslenerek geçirmenin basit yollarını biliyor musunuz?


Yaz ayları genellikle havuz partileri, barbekü ve dondurma zamanıdır.

Eğer formda kalmaya çalışıyorsanız yaz aylarındaki yeme planlamanızı iyi yapmalısınız. Aksi takdirde kilolarınızla da, sağlığınızla da başınız derde girebilir.

Aslında vücut, yaz aylarında daha sağlıklı yemek yeme üzerine planlı... Bunu bir avantaja çevirip, size önereceğimiz yedi basit kuralı uygularsanız, biyolojiden de yararlanıp sağlıklı bir yaz geçirebilirsiniz…
9 1

Sıcak yaz gecelerinde dondurma iyi gider değil mi?Kremadan yapılmamış gerçek dondurmaların aslında diyet dostu olduğu haberini de müjdeleyelim. Gerçekten süt katılarak yapılan aşırı şeker eklenmemiş dondurmaların yararlı yönleri de vardır.

Örneğin; bol sütlü sade dondurma aynı zamanda iyi bir kalsiyum ve az da olsa protein kaynağıdır. Doğal meyvelerden yapılan dondurmalar ise meyvenin çeşidine göre hem antioksidan özellik gösterir hem de iyi bir C vitamini kaynağı olabilir.

Haftada 2 kez dondurma tüketebilirsiniz. Kilonuza dikkat ediyorsanız Bu dondurma miktarları 2 küçük top veya 1 iri topu geçmesin. Ayrıca, dondurmayı tok karnına yemeyin, ara öğün olarak tüketin.
9 2

Yaz aylarında zengin gıdalar üzerinde yoğunlaşın. Çiğ meyve ve sebzeler bu konuda oldukça yardımcı olacaktır.

Çiğ tüketeceğiniz sebze ve meyvelerin vücutta sindirimi daha kolay olur. Yani tüm yaz boyunca salata çeşitlerinin ve meyvelerin tadını bol bol çıkarın. Örneğin çilek, C vitamini açısından zengindir ve tatlı olmasına rağmen düşün derecede şeker içerir. Bu nedenle özellikle diyet yapanlar için süper bir tatlı seçeneğidir. Ancak, turta ya da reçel yapmak için pişirildiğinde büyük oranda vitamin kaybeder.

Üstelik pişirmeden tükettiğinizde de fazla suda bekletmemeye dikkat etmeniz gerekir. Çünkü çilekleri fazla suda bekletmek C vitaminini kaybetmesine neden olur.
9 3

Yaz ayları ızgaralara yönelmek için en uygun zaman dilimi.

Ayrıca ızgaralarınızı açık havada yiyerek temiz havadan da yararlanmanızda fayda var. Izgara tavuk ve biftek yağ oranları düşük zengin protein kaynakları. Ayrıca ızgaralarınızı biber, taze sarımsak ve taze limon suyu gibi basit malzemelerle tatlandırabilirsiniz.

Proteinin vücutta absorbe edilişi yavaş olduğu için tek öğünde çok fazla protein tüketmek vücudunuz için pek iyi olmaz. Bu yüzden günlük protein alımını gün içine bölmenizde fayda var.

Tek öğünde alınan fazla protein nedeniyle kendinizi halsiz de hissedebilirisniz. Oysa, gün içinde doğru miktarlarda alınan protein sizi memnun eder ve kolay sindirilir.
9 4