Yaz makyajında yapılan 7 hata!

Sizler için en sık yapılan makyaj hatalarını derledik. İşte farkında olmadan yaptığınız makyaj hataları!


Sıcak ve nemli günlerde makyaj yapmak ve makyajınızı ilk dakikalardaki haliyle korumak oldukça güç bir iş. Bir de buna makyajda yapılan hatalar eklenince ortaya tam bir güzellik felaketi çıkıyor!

Eğer hiç makyaj yapmamak ya da daha hafif bir makyaj uygulamak gibi bir seçeneğiniz yoksa doğru makyaj tekniklerini deneyebilrisiniz.

Sizler için makyajda farkında olmadan yaptığınız ve uzun süren makyaj uğraşlarınızın kötü sonuçlanmasına neden olan güzellik hatalarını derledik.

İşte yapıyor olabileceğiniz 7 makyaj hatası!
9 1

Makyaj ürünlerinin güneşten koruyucu özelliğine güvenmeyin. Bazı makyaj ürünleri güneş koruyucu özellik taşısalar bile asıl amaçlarının makyaj olduğunu unutmayın.

Bu koruyucu makyaj malzemeleri size yalnızca ekstra bir koruma sağlar asla gerçek bir güneş koruyucunun cildinizde yaptığı etkiyi göstermez.

SPF korumalı ürünlerle makyaj yapıyor olsanız bile güneşin zararlı UVB/UVA ışınlarından korunmuş olmayacaksınız.

Cilt Kanseri Derneğinin açıklamasına göre eğer topikal bir ilaç kullanıyorsanız cildinizi temizlediğiniz zaman ilk olarak etkili bir güneş koruyucu uygulamalısınız.

İlaç kullanmıyorsanız, makyaj yaparken önce nemlendirici kreminizi sonra da güneş koruyucunuzu uygulamalısınız
9 2

Tüm yıl boyu aynı makyaj malzemelerini kullanmak farkında olmadan yaptığınız en büyük hatalardan biri.

Günlük hayatınızda güneş koruyucu kullanmanıza rağmen cildiniz yaz aylarında bronzlaşır.

Özellikle de eğer bronzlaşmaya çalışıyorsanız cildiniz tamamen farklı bir tona bürünür. Bu durumda cildinizin kendi tonuna uygun olarak seçtiğiniz makyaj malzemeleri eskisi gibi görünmez.

Makyaj paletinizi değiştirerek, bronzlaşan teninize uygun güzellik ürünleri kullanarak bu problemi önleyebilirsiniz.
9 3

Her makyaj uygulaması için gerekli bir ürün olmasada makyaj primerleri yazın daha büyük önem kazanır. Yazın nemli ve sıcak havadan ötürü makyajınız cildinizdeki terle birlikte akar.

Yağlı ya da kuru bir cilde sahip olsanız da iyi bir primer kullanarak makyajınızın akmasını önleyebilirsiniz.
9 4