Tükettiğiniz besinlerin sonradan vücutta verdiği tepkiler!

Gün içinde tükettiğiniz besinler sonradan vücutta ilginç tepkilere neden olabiliyor. Bakın hangi besinler vücuda ne gibi şeyler yapıyor...

Tükettiğiniz besinlerin sonradan vücutta verdiği tepkiler!

ELMAELMA ÖZEL- Yediğiniz bazı gıdalar ertesi gün aynı alkolün verdiği akşamdan kalma hissini yaratabilir. Vücutta baş ağrısı, halsizlik, şişkinlik gibi belirtiler oluşuyorsa, bir önceki gün yediklerinizi gözden geçirmeyi düşünebilirsiniz.

Akşam yediğiniz bazı besinler, ertesi gün sinyallerini yollamaya başlar. Sindirim sistemi beyne uyarı sinyalleri gönderir. Aslında bazı uzmanlar bu rahatsız edici durumun iyi bir şey olduğunu söylüyor. Eğer bu beynin bize verdiği uyarılar olmasaydı gün içinde sürekli cips ve hamburger yiyor olabilirdik. Bu da vücut sağlığımız ve kilo durumumuz için kötü olurdu...

Özellikle belirli alkoller ve gıdalar vücutta daha fazla uyarıcı durumunda oluyor. Tuzlu, yağlı, şekerli ya da karbonatlı gıdalar ve viski ile şampanya vücudunuzda daha fazla uyarcı etkiler yapar.

Tuzlu bir şeyler yediğinizde başınız ağrıyabilir, su tutabilir veya vücudunuzda kabarıklıklar görebilirisniz.

Yağın sindirimi de uzun sürer bu nedenle gece yediğiniz tuzlu patates size sabah şişkinlik verir ve midenizde asit yapabilir. Şeker ve karbonhidrat ise kan şekerinizin yükselmesine ve baş ağrısına sebebiyet verir.

Bu tür gıdalar bağırsaklarınızın içinde yaşayan iyi bakteriler için de zararlıdır. Yediğiniz gıdalar 24 saat içinde bağırsaklarınızdaki bakteri dengesizliklerine, sindirim sorunları, vücut iltihapları ve kilo alımına sebep olabilir.

Sıkı bir diyet arasında ödül günü vermek bu nedenle bazı uzmanlar tarafından onaylanmaz. Çünkü, bir oturuşta bu gıdaların normalden fazla yenmesi halinde sindirim sisteminiz bir hayli zorlanır, yorgunluk ortaya çıkar, kalp ve akciğer gibi organlarınızın çalışma sistemi düzensizleşir.

Ödül gününüzde yiyeceiniz şeyi küçük porsiyon halinde tercih edin ve bol su içeyi ihmal etmeyin. Ayrıca bu günlerde bol probiyotik almayı da ihmal etmeyin.

Ayrıca ertesi sabah kendinizi kontrol etmeyi unutmayın, ters bir durum olduğunu farkettiğinzde ödül yemeklerinizi daha da az yemeniz gerektiğini hatırlayın...

Görsel: Getty Images Turkey

Yorumlar