Yediklerimiz ruh halimizi nasıl etkiliyor?

Tükettiğiniz besinler ruh halinizi nasıl etkiliyor? Karbonhidrat ve mutluluğun ilgisi ne? İşte yiyecekler ve ruh halleriniz!


Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre tükettiğimiz besinler ve içinde bulunduğumuz ruh hali arasında kuvvetli bir bağlantı var.

Beslenme şekliniz beynin yapısını hem psikolojik olarak hem de kimyasal olarak değiştirebilir. Bu değişiklikler de davranışlarınızı etkiler.

Eğer besinler ve ruh haliniz arasında nasıl bir bağlantı olduğunu merak ediyorsanız, ruh halinizi iyi yönde etkileyen, zihninizi açan gıdalar hakkında bilgi sahibi olmalısınız.

Bu yazıyı okurken not almanızı tavsiye ederiz! İşte beslenme şeklimiz ve ruh halimiz arasındaki bağlantı!

8 1

Ruh halimizi etkileyen en iyi vitaminlerin başında D vitamini yer alıyor. Bu besin maddesi beyninizdeki serotonin maddesini yükseltiyor. Peki bu ne demek? Beyninizdeki serotonin maddesi arttıkça kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

Yapılan araştırmalar, mevsim değişikliklerinde kendini yorgun ve bitkin hisseden kişilerin bu sorunlarını D vitamini takviyesiyle çözebileceklerinizi gösteriyor.

8 2

Eğer kendinizi yorgun hissediyorsanız, bu yiyeceklerden faydalanabilirsiniz. Daha fazla tüketmeniz gereken besinler, ıspanak, deniz mahsülleri, kırmızı biber. Bu besinler sizi gün boyu zinde ve enerjik tutacak

Beslenme uzmanları bu besinlerin dışında, enerjinizi arttıran dopamin ve noradrenalin maddelerinin seviyesini arttıracak tirosin maddesi bulunduran yağsız kuzu eti ve biftek, yumurta miktarını da arttırmanız gerektiğini söylüyor.
8 3

Ruh haliniz ve karbonhidratlar arasındaki bağlantı nedir? Tabii ki çikolata, muz ve süt gibi bizi mutlu eden besinlerde bulunan doğal amino asitler.

Bu doğal amino asitler beyninizde, ruh halinizi düzelten serotonin hormonu salgılar.

Kendinize yediklerinizin sizi nasıl etkilediğini sormak yerine daha çok, yumurta , çikolata, tam tahıllı ürünler, muz, sebzeler gibi besin değeri yüksek karbonhidratlar tüketmelisiniz.

Güne bir kase badem, kuru hurma, fındık ve bir bardak sütle başlayın, kendinizi muhteşem hissedeceksiniz.
8 4