Faydalı besinlerden daha çok yarar sağlamanın 7 yolu!

Bu 7 muhteşem yiyecek nasıl daha sağlıklı bir hale gelir bir fikriniz var mı? İşte 7 faydalı besin ve 7 farklı öneri...


Sağlığımız için yapacağımız şeylerin başında yediklerimize dikkat etmek ve bilinçli beslenmek geliyor.

Düzgün bir beslenme planı ve takviye besinler, şeker, yüksek tansiyon, kalp rahatsızlıkları ve hatta kanser gibi hastalıklar konusunda doktorlara yardımcı oluyor.

Yediğimiz besinlerden edindiğimiz lifler ve yağ asitleri bağışıklık sisteminde adeta bir doping görevi görüyor.

Yalnızca çok faydalı bulduğumuz için besinleri gereğinden fazla tüketmek doğru bir davranış değil. Ne kadar yararlı da olsa tüm besinlerin günlük tüketim miktarına göre yenmesi en doğrusu.

Sizler için faydalı besinlerden maksimum yarar sağlamanın yollarını araştırdık. İşte 7 süper yiyecek ve faydaları!
8 1

Yabanmersini, en sık tüketilen 40 meyveden daha fazla antioksidan içeriyor.

Antioksidan meyvenin rengini veren mavi pigment kalp hastalığı, kanser, yaşlanmaya bağlı körlüğe ve hafıza kaybına karşı son derece etkili.

Ayrıca yabanmersini içerdiği antioksidan epikateşinlerle bakterilerin idrar torbasına yapışmasını engeller ve bu nedenle idrar yolları enfeksiyonları için de oldukça faydalıdır.

Günde yarım kase yabanmersini tüketmek, günde 1,5 porsiyon meyve tüketmeye eşittir.

Öneri: Yabanmersinli kek yapıyorsanız, keklerinizin üzerine yabanmersini serpme işlemini son dakikaya bırakın çünkü yabanmersini piştiğinde içerdiği C Vitaminini kaybediyor.
8 2

Sarımsak antibakteriyel ve mantar önleyici özelliğe sahip.

Bakteri ve mantarlara karşı tedavi edici gücünü içerdiği sülfür bileşiminden alıyor. Sarımsakta bulunan sülfür bileşenleri bir antioksidan gibi hareket ederek kardiyovasküler fayda sağlar.
Haftada en az 6 diş sarımsak tüketmek sizi kolorektal, mide ve prostat kanserinden korur.

Her gun yediklerinizin arasına bir diş sarımsak ekleyerek, sarımsağın faydalarından yararlanabilirsiniz.

Öneri: Sarımsağı doğrayın ya da ezin ve 10 dakika şifalı içeriğini yayması için bekleyin. Daha sonra salata ve diğer yiyeceklerinizin içine katabilirsiniz.
8 3

Zeytinyağının en büyük faydası, içerdiği tekli doymuş yağ asitleri sayesinde kötü kolesterol seviyesini düşürmek ve iyi kolesterol seviyesini de yükseltmektir.

Zeytinyağı aynı zamanda fenol adı verilen ve arter duvarlarını kolesterol birikmesinden koruyabilen antioksidanlar açısından da oldukça zengindir.

Her gun düzenli olarak 1 yemek kaşığı zeytinyağı tüketmek kalp sağlığınıza oldukça faydalıdır. Zeytinyağını yemeklerinize katarak tüketebilirsiniz.

Öneri: Zeytinyağınızı alırken, soğuk baskı, işlenmemiş zeytinyağı ya da yarı işlenmiş zeytinyağı olmasına dikkat edin.
8 4