Yemek günlüğü tutmak zayıflamaya yardımcı mı?

Yemek günlüğü, kilo vermeye ya da sağlıklı beslenmeye çalışanların en büyük yardımcısı! İşte yemek günlüğü tutmanın zayıflama yolculuğuna faydaları!


Dün ne yediğinizi ve ne içtiğinizi hatırlamaya çalıştığınızda mutlaka bir iki yiyecek ya da içeceği unutursunuz.

Fakat, bilinçli olarak oturur ve ağzınıza attığınız her lokmanın hesabını yaparsanız, markette dağıtılan promosyon keklerden kaç tane yediğinizi asla unutmazsınız.

Asıl sorun yaratan bu umursamadığınız küçük lokma ve kaçamaklar. Farkında olmadan atıştırdığınız şeyler sağlıklı yaşam ve diyet yapma çabalarınızın önüne geçiyor.

Tek çözüm, bir yiyecek günlüğü tutmaya başlamak.
8 1

Kaiser Permanente firmasının 1,600 kişi üzerinde yaptığı çalışmada yemek günlüğü tutan kişilerin, yemek günlüğü tutmayanlara göre ilk 6 ayda iki kat daha fazla kilo verdiği görülüyor.

Son günlerde yapılan diğer bir araştırmada ise, diyet yapan aşırı kilolu ve obez kadınlar ya da hem diyet yapan hem de spor yapan kadınların hepsinin kilo kaybettiği görülüyor. Fakat diyet günlüğü tutanlar 6 kilo daha fazla kilo verdiği görüldü.

Yediklerinizi günlüğe not ederek siz de bu diyet taktiğinden yararlanabilirsiniz…
8 2

Kaiser Permenante, diyet yapanlardan yalnızca ne yediklerini ve ne kadar yediklerini yazmalarını değil aynı zamanda yemek saatinde duygusal anlamda nasıl hissettiklerini, yazmalarını istediği gibi yemek yedikten sonraki durumlarını da yazmalarını istiyor.

Yemek yedikten önce ve sonra ne kadar aç ya da tok hissettikleri de günlüklerde önemli bir yer tututyor.

Birçok hasta yemek yeme nedenlerinin açlık olmadığını fark ediyor. İnsanlar yemek günlükleri sayesinde sıkılmış, üzülmüş, kızgın ya da endişeli olduklarında yemek yediklerinin farkına vardı.
8 3

Diğerleri ise vakit geçirmek için yemek ediklerini ya da televizyon izlerken bir şey yeme alışkanlığından dolayı yemek yediklerini yemek günlükleriyle farketti.

Yemek günlüğü, size yeme alışkanlık ve kararlarınızın nelerden kaynaklandığını gösteriyor. Düzenli olarak yeni alışkanlıklar edinmeye ve duygularınızla yemeklerden uzak durarak başa çıkmanın başka bir yolunu bulun.
8 4