Yeni annelere 7 sağlıklı yaşam önerisi!

.



Hamilelik boyunca dikkat ettiğiniz sağlığınıza, hamilelik sonrasında da çok dikkat etmelisiniz. Yeni annelere 7 önerimiz var. Bu önerileri sağlıklı bir yaşam için uygulamalısınız.
9 1


- Sigara, alkol gibi vücuda zarar veren maddelerden kesinlikle uzak durmak gerekir. Bunlardan uzak durmak hem kişinin daha sağlıklı yaşamasını sağlayacak, hem de yaşam kalitesini yükseltecektir.
9 2


- Günlük hayatta hareketli olmak ve bunun için düzenli olarak spor yapmak sağlıklı bir yaşam için gereklidir. Tembellik yapmak yerine biraz çaba ile hareketlenmelisiniz. Mesela asansör yerine merdivenleri kullanmak, yakın mesafelere araba ile gidileceğine yürüyerek gitmek gibi. Ayrıca düzenli olarak egzersiz hareketleri yapmak da vücut için oldukça faydalı olacaktır. Düzenli egzersizin kişideki depresyon ve strese iyi geldiği bilinmektedir.
9 3


- Yiyecekler tamamen doğal besinlerden seçilmelidir. Taze sebze ve meyveler günlük öğünlerin vazgeçilmezleri olmalıdır. Marketlerde satılan hazır meyve sularından mümkün olduğunca uzak durmak gerekir. Gazlı içeceklerden de uzak durulmalıdır.
9 4