Yeni yıl için bakım tüyoları!

Yeni yıla çılgınlar gibi eğlenerek girmek cildinizde hasar bırakmasın. Dermatolog Dr. Neslihan Dolar, yılbaşı gecesinde göz kamaştırmak ve yılbaşı ertesine yorgun bir ciltle uyanmak istemeyenler için bakım tüyoları verdi.

Yeni yıl için bakım tüyoları!

Yılbaşı gecesinde her zamankinden güzel ve bakımlı görünmek istiyorsanız, ama daha da önemlisi yeni yıla daha parlak, daha sağlıklı ve genç bir ciltle girmek istiyorsanız bazı küçük önlemler alarak bunu başarabilirsiniz.

Cilt için uygulanan kimyasal peeling, mezolifting, dolgu, botoks yöntemlerinden yararlanabileceğimizi ifade eden Dermatolog Dr. Neslihan Dolar, “Saçlarınızı ise mezoterapi ile canlandırabilir, istemediğiniz tüylerinizden, leke ve kılcal damar çatlamalarından lazer ile kurtulabilirsiniz” diyor.

“C” vitamini ile yenilenin

Kış mevsiminin soğuğundan ve rüzgârlı havasının etkisinden, yine kış ayının nimetlerinden faydalanarak korunmak mümkün, bakım kürünüze bunlarla başlayabilirsiniz. Dr. Dolar, derinin yenilenmesini, lekelerin azalmasını ve yara iyileşmesini hızlandıran C vitamininin bol bulunduğu portakal, mandalina, kivi ve greyfurtu tüketerek bağışıklık sisteminizi güçlendirebileceğinizi, cildinizin kendini yenilenmesini sağlayabileceğinizi anımsatıyor.

Makyajınızı temizleyin

Yılbaşı ertesi güne kötü bir ciltle uyanmak istemeyenlere de önemli bir uyarıda bulunuyor Dr. Neslihan Dolar:

“Kapalı ve oksijensiz ortamlarda bulunmak, sigara dumanına maruz kalmak ve alkol tüketimi gibi yılbaşı gecesine ait olumsuzlukların, cilt üzerine etkisini minimuma indirmek için, öncelikle ne kadar yorgun olursanız olun, makyajınızı temizlemeden yatmayın. Bu amaçla kullanılan temizleyici, cilt tipine uygun olmalı ve deriyi kurutmadan temizlemelidir. Kuru ciltler için yumuşak yağ bazlı temizleyici kremler seçin, parmak uçlarınızla tüm yüzünüze yayın ve makyaj pamuğuyla sildikten sonra ılık suyla durulayın. Cildiniz karma ise yıkanarak temizlenen jel veya kremleri seçin. Yağlı bir cildiniz varsa yumuşak jel ya da köpükler seçebilirsiniz. Cildiniz akneli ise özel üretilmiş temizleyiciler kullanın ve cildinizi ılık suyla iyice temizleyin. Ayrıca kırışıklıklarınızın derinleşmemesi, yüzünüzde enine çizgilerin oluşmaması için yüz üstü yatmayıp sırt üstü yatmaya özen gösterin.”

15 dakika da cildinize ayırın

Dr. Dolar, yılbaşı gecesi sonrası cildinizin yorgunluğunu, matlığını ve gözaltınızda oluşabilecek mor halkalar ile torbalanmaları önlemek için 15 dakikanızı cildinize ayırmanızı öneriyor ve ekliyor:

“Mimik çizgilerinin olduğu bölgelere yerçekiminin tersi yöne hareketlerle ve gözaltı bölgesine parmak uçlarınızla yumuşak hareketlerle soğuk su ile yapılacak masaj, bu bölgelerin uyarılmasını ve dolaşımın artmasını sağlayacaktır.”

Ertesi güne nar suyu ile başlayın

Dr. Neslihan Dolar, yılbaşının hemen ertesi günü ise kahvaltıya antioksidanlarla başlamanızı gerektiğini belirtiyor. Dermatolog Dr. Neslihan Dolar, “Kahvaltıda, antioksidan ve bağışıklık sistemini güçlendirici, ayrıca ciltte anti-aging özelliği ile birlikte cilt kanserine karşı da koruyucu olan nar suyu içerek güne başlayın. Ayrıca bol bol su için ve cilt doktorunuzun önerdiği cilt tipinize uygun bir mikropeeling uygulayın. Bu peelingler, cildinizi tahriş etmeden üst tabakada oluşan artıkları temizleyecektir. Sonrasında uygulayacağınız protein, antioksidan ve vitamin içerikli maskeler, temizlenmiş gözeneklerin sıkılaşmasını ve cildinizin beslenmesini sağlayacaktır” diyor.

Yorumlar