Yeniay sizi nasıl etkileyecek?

22 Kasım’da Yay burcuna geçen Güneş ile Ay 14:33’de birleşecek ve Yay burcunun 0 derecesinde Yeniay doğacak...

Yeniay sizi nasıl etkileyecek?

İkizler-Yay aksı Zodyak’ta 3 ve 9. evleri yöneterek bizim dış dünyayla iletişim kurduğumuz, bilgi topladığımız, öğrendiğimiz zihinsel ve düşünsel süreçlerimizle ilgilidir.

Yay burcu büyük amaçlar, idealler, uluslararası işler, dış ticaret, ithalat, ihracat, gümrük işleri, yabancı kültürler, yüksek öğrenim, akademisyenler, din, felsefe, inançlar, din adamları, ibadethaneler, seyahatler, medya, yayıncılık, basın, hukuk, yargı, kanunlar, kanun adamları, spor, sporcular, deniz ve havayolları, turizm ile ilgili kavramları temsil eder.

Yeniay yeni oluşumları gündeme getireceği için özellikle Yay burcunun temsil ettiği konularda atılımlar yapabiliriz. Yeni girişimlere daha iyimser ve cesaretle yaklaşabiliriz. Ancak büyük planlar yapıp olayları geniş pencereden değerlendireceğimiz için küçük önemli detayları gözden kaçırmamız mümkün. Yay burcunda ilerleyen Güneş ve Ay yeniay doğduktan sonra ilk açısını Balık burcundakiNeptün ile yapacak. Bu nedenle yanılgı ve karışıklıkları önlemek için ayrıntılara daha fazla dikkat etmeli, gerekli incelemeleri yapmalıyız.

Yeniay anında çıkardığımız haritada Koç burcu yükseliyor. Koç burcunun yönetici gezegeni Marsharitanın tepesinde Oğlak burcunda güçlü bir pozisyonda. Enerjisi ve aksiyonu yüksek bir yeniay olduğunu söyleyebiliriz. Arzu ve amaçlarımız için mücadele ve girişim gücümüz yüksek görünüyor. Özellikle bu durum ateş grubu burçları ve haritasında ateş elementinde gezegenleri olanları destekleyecektir.

Yay burcunun yönetici gezegeni Jüpiter Aslan burcunda haritanın beşinci evinde yerleşmiş ve Akrep burcundaki Merkür ve Satürn ile kare açı yapıyor. Özgüvenimiz aşırıya kaçarsa ego ve gurur haline dönüşebilir. Böyle durumlarda bazı zararlarla karşılaşmamız mümkün. Finansal kavramlar, yatırımlar ve başkalarıyla paylaştığımız kaynaklar konusunda dengeli davranmalıyız. Spekülatif piyasalar, borsa vb. kavramlar risk yaratabilir, aşırı hırslarımız kayıplar meydana getirebilir.

Aşk, romantizm ve cinsellik ile ilgili konulara ciddi ve temkinli yaklaşmamız gerekebilir. Macera ve heyecan arayışı duygusal yaşamımızda bazı krizler ya da cinsel kökenli sağlık sorunları ortaya çıkarabilir. Yaşlı ve olgun kimselerde sağlık sorunları ve kayıplarla karşılaşabiliriz. Jüpiter’in pozisyonu kalp, tansiyon ve dolaşım sistemi sorunlarını arttırabilir.

Yay burcu yeniay öncelikli olarak değişken grup burçlar için önem taşıyor. 22-24 Kasım’da doğan Yay Burçları, 21-23 Mayıs’da doğan İkizler burçları, 19-21 Şubat’ da doğan Balık burçları, 23-25 Ağustos’da doğan Başak burçları yeniay enerjisiyle yaşamlarında yeni başlangıçlar ve değişimler yaşayabilirler.

Yeniayın enerjileri ile ilgili 29 Kasım’da Ay ilkdördün fazına ulaştığında bazı işaretler gelebilir. Çevremizi daha iyi izlemeli, düşüncelerimizi netleştirmeliyiz. Belki de yeniayda oluşan bazı düşünceler uygun zemini bulamadığı için bu dönemde geçerliliğini kaybedebilir ya da yön değişiklikleri yaşanabilir.

6 Aralık’ta yeniay ile bağlantılı İkizler burcunda dolunay meydana gelecek. Dolunay yeniay enerjilerinin iyice belirginleştiği görünür hale geldiği zamanlardır. Artık gizli saklı bir şey kalmaz ve biz daha net hareket edebiliriz. Çevremizdeki şartlar bizi bazı değişimler için zorlar, harekete geçebiliriz.

14 Aralık’ta ise küçülmeye başlayan Ay, son dördün fazında olacak. Bu dönemde yeniay ile ilgili konular sona ermeye ve tamamlanmaya başlayacaktır. Bazı eylem ve düşüncelerimizin sonuçlarını almaya başlarız. Bizim için gerekli olan konular daha sağlam koşullarla yaşamımıza dahil olurken, gerekliliği kalmamış kavramlar da kapanır. Doğacak yeniaya içsel olarak hazırlık yapmaya başlarız.

Yorumlar